ΑρχικήinetΔείτε το πρώτο αυτό-συναρμολογούμενο Ρομπότ

Δείτε το πρώτο αυτό-συναρμολογούμενο Ρομπότ

Έλεγαν ότι κανείς δεν μπορεί να το καταφέρει. Ερευνητές από το ΜΙΤ μας απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχουν όρια στην επιστήμη. Το πρώτο αυτό-συναρμολογούμενο Ρομπότ είναι γεγονός.

Σύμφωνα με το MIT, το 2011, ο John Romanishin ενημερώθηκε από την καθηγήτρια ρομποτικής Daniela Rus ότι η ιδέα του για τα αυτό-συναρμολόγούμενα ρομπότ δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα. Δύο χρόνια αργότερα, ο Romanishin (νυν ερευνητής στο τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του MIT και του Εργαστηρίου Τεχνητής Νοημοσύνης (CSAIL), και η μεταδιδακτορική υποψήφια Kyle Gilpin παρουσίασαν την ιδέα στο Διεθνές Συνέδριο για ευφυή ρομπότ και συστήματα IEEE/RSJ.

Μην περιμένετε να δείτε τρελά ακροβατικά γιατί το πρώτο αυτο-συναρμολόγούμενο ρομπότ που παρουσίασαν είναι μόνο η βασική ιδέα. Εξακολουθεί όμως να είναι αρκετά εκπληκτικό.

Πώς γίνεται; Τα ρομπότ κύβοι, που ονομάζονται M-blocks, περιέχουν ένα σφόνδυλο που μπορεί να δώσει ταχύτητες των 20.000 στροφών το λεπτό. Συγκριτικά, ένα έμβολο κινητήρα τζετ δίνει 2.000-3.000 στροφές το λεπτό, ενώ ένα πυρηνικό σύστημα φυγοκέντρησης φτάνει ταχύτητες των 90.000 rpm. Όταν ο σφόνδυλος λειτουργεί, η στροφορμή μεταφέρεται στον κύβο. Το κάθε άκρο των κύβων έχει ένα πολύ ισχυρό μαγνήτη.

Παρακολουθήστε το αποτέλεσμα

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS