ΑρχικήinetHacked η LeaseWeb

Hacked η LeaseWeb

Μια ομάδα hackers με το όνομα KDMS ισχυρίζονται ότι κατάφεραν να παραβιάσουν την μεγάλη εταιρεία παροχής υπηρεσιών Internet και φιλοξενίας ιστοσελίδων LeaseWeb. Ωστόσο, η εταιρεία αρνείται ότι παραβιάστηκαν τα συστήματα της.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το domain LeaseWeb.com είχε παραμορφωθεί (Defaced). Οι hackers δημοσίευσαν το ακόλουθο μήνυμα στην ιστοσελίδα της:
“Hello LeaseWeb. Who Are You? Who is but the form following the function of what and what are you is a hosting company with no security.
Do you know what that means? We owned all of your hosted sites. Index on your site is the prove .”

Από την άλλη πλευρά, εκπρόσωποι της εταιρείας ισχυρίζονται ότι η επίθεση δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα DNS hijack που έχει επηρεάσει μόνο το leaseweb.com .

“Για ένα σύντομο χρονικό διάστημα ορισμένοι επισκέπτες του leaseweb.com κατευθύνονταν, σε μια διεύθυνση IP που δεν ανήκε στην LeaseWeb , αφού οι hackers κατάφεραν να αλλάξουν τα DNS” δήλωσε η εταιρεία.

“Η έρευνα μας μέχρι τώρα δείχνει ότι δεν υπάρχουν άλλα domains εκτός του leaseweb.com που είχαν αλλάξει. Τα συστήματα μας δεν ήταν σε κίνδυνο. Ένα από τα μέτρα ασφαλείας που έχουμε πάρει είναι να αποθηκεύουμε τα δεδομένα των πελατών μας χωριστά από οποιαδήποτε δημόσια προσβάσιμο server. Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι τα δεδομένα των πελατών διέρρευσαν, από αυτό το  DNS hijack .

Βέβαια οι hackers ισχυρίζονται ότι απέκτησαν πρόσβαση σε πληροφορίες πελατών ακόμα και μετά την δήλωση της εταιρείας. Ωστόσο , δεν έχουν δημοσιεύσει δεδομένα για να το αποδείξουν.

LeaseWeb-Hacked

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS