ΑρχικήinetΗ Microsoft πλήρωσε 28.000 δολάρια για την ανεύρεση τρωτών σημείων στον Internet...

Η Microsoft πλήρωσε 28.000 δολάρια για την ανεύρεση τρωτών σημείων στον Internet Explorer 11

Στο πλαίσιο του πρώτου προγράμματος ανταμοιβής της Microsoft πλήρωσε 28.000 δολάρια σε μια μικρή ομάδα ερευνητών που κατάφεραν να εντοπίσουν και να αναφέρουν στην εταιρεία τρωτά σημεία του Internet Explorer 11. Το πρόγραμμα ανταμοιβής του IE 11 έτρεξε μόνο για ένα μήνα το καλοκαίρι, αλλά προσέλκυσε αρκετές παρατηρήσεις από γνωστούς ερευνητές.

dolars

Το πρόγραμμα ανταμοιβής της Microsoft που όπως προαναφέραμε αφορούσε την ανακάλυψη bugs στον IE 11 ξεκίνησε τον Ιούνιο και ολοκληρώθηκε τέλη Ιουλίου, κατά τη διάρκεια της έκδοσης προεπισκόπησης του browser. Οι ερευνητές οι οποίοι ανακάλυψαν ανέφεραν τα τρωτά σημεία στην τελευταία έκδοση του προγράμματος περιήγησης της εταιρείας είχαν την ευκαιρία να κερδίσουν μέχρι και 11.000 δολάρια, ανάλογα βέβαια με την σοβαρότητα της ευπάθειας. Η υψηλότερη πληρωμή ήταν 9.400 δολάρια για τον James Forshaw που ανακάλυψε τέσσερις ευπάθειες στον IE. Στο ποσό προστέθηκε και ένα επιπλέον δώρο για την εύρεση κάποιων τρωτών σημείων στον σχεδιασμό του IE, όπως αναφέρει το threatpost.
Σε αντίθεση με τη Google, την PayPal και άλλες εταιρείες, υπάρχουν και άλλα προγράμματα της Microsoft – εκτός αυτό του IE 11 – και είναι κυρίως προσανατολισμένα στην ανακάλυψη καινοτόμων τεχνικών επίθεσης. Η εταιρεία προσφέρει μέχρι και 100.000 δολάρια για επιθετικές τεχνικές που είναι σε θέση να παρακάμπτουν τις τελευταίες τεχνολογίες μετριασμού των exploit της τελευταίας έκδοσης των Windows. Το πρόγραμμα είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Μεταξύ των ερευνητών που έλαβαν τα χρηματικά έπαθλα από τη Microsoft για τον IE 11, είναι ο Peter Vreugdenhill της Intelligence Exploit, ο Fermin J. Serna της Google, ο Masato Kinugawa, ο Ivan Fratric της Google και ο Jose Antonio Vazquez Gonzalez από την Yenteasy Security Research.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS