ΑρχικήinetΠραγματοποιήθηκαν 5 νέες συλλήψεις στον απόηχο του κλεισίματος του Silk Road

Πραγματοποιήθηκαν 5 νέες συλλήψεις στον απόηχο του κλεισίματος του Silk Road

Τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν στη Βρετανία για το ρόλο τους σε παράνομες δραστηριότητες στην γνωστή ιστοσελίδα του Deep Web, Silk Road.
Οι τρεις από αυτούς ήταν γύρω στα 20 και συνελήφθησαν στο Μάντσεστερ ενώ ένας τέταρτος άνδρας, 50 χρονών, συνελήφθη στο Ντέβον.

Οι άνδρες συνελήφθησαν σαν ύποπτοι διακίνησης ναρκωτικών και βέβαια αναμένονται περισσότερες συλλήψεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες.[one_third]Το Silk Road, ήταν μία από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες πώλησης ναρκωτικών στον κόσμο.[/one_third]Οι ιστοσελίδες αυτές θα είναι μια “βασική προτεραιότητα” για την Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου (NCA), ανέφερε στο BBC ο διοικητής της υπηρεσίας.

Την περασμένη εβδομάδα, ο 40 χρόνος Steven Lloyd Sadler συνελήφθη στο Σιάτλ. Αυτός φέρεται να είναι ένας από τους μεγαλύτερους διακινητές ναρκωτικών της ιστοσελίδας.

drug
Λόγω του ότι όλα τα μέλη του Silk Road, χρησιμοποιούσαν Tor για να συνδεθούν με το site και όλες οι πληρωμές γινόταν με το εικονικό νόμισμα Bitcoin, ο εντοπισμός τους είναι αρκετά δύσκολος. Ααπό ότι φαίνεται όμως δεν είναι ακατόρθωτος.

Ο Keith Bristow, διοικητής της NCA, προειδοποίησε ότι οι χρήστες που νομίζουν ότι μπορούν να κρύψουν την ταυτότητά τους στο διαδίκτυο θα πρέπει να το ξανασκεφτούν.

“Οι συλλήψεις αυτές στέλνουν ένα σαφές μήνυμα στους εγκληματίες. Το Deep Web δεν είναι κρυφό ούτε οι δραστηριότητες τους είναι ανώνυμες. Ξέρουμε πού είστε, τι κάνετε και θα σας πιάσουμε”.

Είναι αδύνατο για τους εγκληματίες να διαγράψουν τελείως το ψηφιακό τους αποτύπωμα. Δεν έχει σημασία πόσο πολύ γνωρίζει την τεχνολογία ο δράστης, θα κάνουν πάντα λάθη.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS