ΑρχικήinetΗ ιστορία του Ethical Hacking

Η ιστορία του Ethical Hacking

Το Ethical Hacking (ηθικό hacking) δεν προέκυψε με την εφεύρεση των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Στην πραγματικότητα, η πρακτική της χρήσης των δεξιοτήτων ενός ατόμου να καθορίσει πώς μπορεί ένας αντίπαλος να επιτεθεί βρίσκεται σε εξέλιξη για περισσότερο από 1.500 χρόνια.

Οι πρόγονοί του Ethical Hacking προέρχονται από την αρχαία Ινδία, όταν άρχισε να παίζουν ένα παιχνίδι στρατηγικής που είναι γνωστό σαν chaturanga, μια πρώιμη έκδοση του γνωστού μας σκακιού. Αυτό αργότερα εξελίχθηκε στο πραγματικό σκάκι. Έτσι έχουμε ολόκληρες στρατηγικές αντιμετώπισης του “εχθρού” από το πρώιμο σκάκι έως τις σημερινές τεχνολογικές στρατηγικές προστασίας λειτουργικών συστημάτων, δικτύων και επιχειρήσεων.

Φυσικά, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, κανείς δεν το αποκαλούσε ηθικό hacking, αλλά ήταν αυτό είναι ακριβώς: άτομα ή ομάδες αξιολογούν τις δυνατότητες τους να αντιμετωπίσουν μια επίθεση, προσπαθώντας μέσα σε όλο αυτό να σκεφτούν όπως και ο αντίπαλος. Με άλλα λόγια, πραγματοποιούν hacking για το καλό τους.

Σήμερα, το Ethical Hacking είναι μια περιζήτητη υπηρεσία για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να μάθουν αν η ασφαλείας τους είναι ευάλωτη. Η Trustwave που είναι μια από τους πρωτοπόρους στο σύγχρονο ηθικό hacking με υπηρεσίες διείσδυσης και δοκιμών, μα προσφέρει το παρακάτω
Infographic που παρουσιάζει την Ιστορία του Ethical Hacking.

Δείτε το Infographic ή κατεβάστε το PDF υψηλής ευκρίνειας. (Κλικ για μεγέθυνση)

Ethical Hacking History

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS