ΑρχικήinetΑυτό το Σαββατοκύριακο ο ουρανός της Ιτέας θα γεμίσει πολύχρωμα πανιά

Αυτό το Σαββατοκύριακο ο ουρανός της Ιτέας θα γεμίσει πολύχρωμα πανιά

aleksiptoto-plagias

Το 7ο φεστιβάλ της θα πραγματοποιήσει η Αερολέσχη Φωκίδας και Στερεάς Ελλάδας ή αλλιώς Α.ΦΩ.ΣΤ.ΕΛ. αυτό το Σαββατοκύριακο,  12 και 13 Οκτώβρη στην Ιτέα και στα πέριξ βουνά της Γκιώνας.

Η ΑΦΩΣΤΕΛ είναι η αερολέσχη της ευρύτερης περιοχής της Άμφισας που ασχολείται με τον αεραθλητισμό αλεξιπτώτου πλαγιάς. Τα μέλη της αλλά και οι φίλοι της από όλη την Ελλάδα θα μαζευτούν το Σάββατο στο Μαλανδρίνο και την Κυριακή στην Αγία Ευθυμία για να εγκαινιάσουν την νέα πίστα απογείωσης που δημιουργήθηκε στην περιοχή με την συμβολή του Δήμου Δελφών.

afostel-1

Για όσους δεν γνωρίζουν το άθλημα αλεξιπτώτου πλαγιάς σας ενημερώνουμε ότι πρόκειται για μία πτητική συσκευή αποτελούμενη από ένα πανί σε σχήμα “μπανάνας” και σκοινιά. Ο πιλότος κρεμιέται κάτω από όλα αυτά καθισμένος σε ειδικό κάθισμα. Δεν υπάρχει μηχανή ή οτιδήποτε άλλο εξάρτημα προώθησης και η πτήση πραγματοποιείται μόνο την δύναμη του αέρα.

Τα αλεξίπτωτα πλαγιάς δεν πραγματοποιούν “πτώση” όπως τα στρογγυλά στρατιωτικά αλεξίπτωτα αλλά κανονική “πτήση” που αρκετά συχνά, για τα δεδομένα της Ελλάδας, φτάνει και τα 150 χλμ διανυόμενης απόστασης.  Πτήσεις αποστάσεων όπως Αράχωβα – Ιτέα ή Αγία Ευθυμία Φωκίδας – Δαύλεια Φθιώτιδας είναι σύνηθες για την περιοχή αυτή.

Σαν αεροπορική συσκευή το αλεξίπτωτο πλαγιάς υπάγεται στην ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) και σαν αθλητισμός στην Ε.Α.Π. (Επιτροπή Αλεξιπτώτου Πλαγίας).

Το θέαμα που προσφέρουν συνήθως οι πιλότοι αυτών των συσκευών είναι πανέμορφο, χρωματίζοντας τους ουρανούς με τα πολύχρωμα πανιά τους καθώς ανεμοπορούν στο αέρα. Ταυτόχρονα τέτοιου είδους συγκεντρώσεις τονώνουν την τουριστική αγορά της εκάστοτε περιοχής. Όσοι λοιπόν βρεθείτε αυτό το Σαβατοκύριακο στην Ιτέα ή στην ευρύτερη περιοχή της Φωκίδας, κοιτάξτε κατά τις 12:00 το μεσημέρι ψηλά τον ουρανό.

afostel-2

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS