ΑρχικήinetΤο Λουξεμβούργο στρέφεται κατά της Microsoft για το Skype και την παρακολούθηση...

Το Λουξεμβούργο στρέφεται κατά της Microsoft για το Skype και την παρακολούθηση του από την NSA

eu-courtΑκόμα κι αν η Microsoft αναφέρει όλο και πιο συχνά το πόσο πολύ τάσσεται υπέρ της προστασίας της ιδιωτικής ζωής των χρηστών της, οι αποκαλύψεις του προγράμματος PRISM έδειξαν ότι όλα αυτά που ισχυρίζεται απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.
Επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στο θέμα, η Guardian αναφέρει ότι το Skype είναι τώρα υπό διερεύνηση στο Λουξεμβούργο από την υπηρεσία προστασίας προσωπικών δεδομένων, μετά τις πληροφορίες που θέλουν την Microsoft να παρέδιδε δεδομένα των χρηστών της στην αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA).

Η εταιρεία Skype, η οποία έχει την έδρα της στο Λουξεμβούργο, έχει ήδη κατηγορηθεί ότι χρησιμοποιόταν από την NSA για υποκλοπές συνομιλιών. Το Λουξεμβούργο για αυτό το λόγο θα μπορούσε να εκδώσει νέες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.
Η Microsoft δεν έχει σχολιάσει ακόμη το ενδεχόμενο να της επιβληθεί πρόστιμο στην Ευρώπη, αλλά ο επικεφαλής του τμήματος για την προστασία των δεδομένων του Λουξεμβούργου,  κ. Gerard Lommel, επιβεβαίωσε ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS