ΑρχικήinetTo FISA επεκτείνει την δικαιοδοσία της NSA να συλλέγει τηλεφωνικά δεδομένα

To FISA επεκτείνει την δικαιοδοσία της NSA να συλλέγει τηλεφωνικά δεδομένα

Το μυστικό ομοσπονδιακό δικαστήριο που επιβλέπει τα προγράμματα των υποκλοπών στην Αμερική επέκτεινε την εξουσία της κυβέρνησης να συλλέγει τηλεφωνικά δεδομένα, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών James Clapper, αργά την Παρασκευή το βράδυ.
james_clapper
Ο James Clapper “αποφάσισε να αποχαρακτηρίσει και να αποκαλύψει δημοσίως το ότι η κυβέρνηση κατέθεσε αίτηση στο Foreign Intelligence Surveillance Court για την ανανέωση της δικαιοδοσίας για τη συλλογή μεταδεδομένων τηλεφωνίας, και ότι το δικαστήριο ανανέωσε την εν λόγω δικαιοδοσία” ανέφερε η δήλωση.

Έτσι ενώ στα μέσα Αυγούστου, μετά το σοκ της κοινής γνώμης από τις αποκαλύψεις του Edward Snowden, ο Πρόεδρος Barack Obama ανέφερε ότι θα επανεξετάσει τα προγράμματα κατασκοπείας των ΗΠΑ, φαίνεται όμως ότι όλα λειτουργούν κανονικότατα και δεν έχει αλλάξει τίποτα απολύτως. Εμείς από το iGuRu.gr υποστηρίζαμε από την αρχή ότι οι μυστικές υπηρεσίες θα συνεχίσουν να κάνουν την δουλεία τους, άσχετα με τις δηλώσεις και τις υποσχέσεις της εκάστοτε κυβέρνησης.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο James Clapper αποχαρακτήρισε ο ίδιος το έγγραφο και το άφησε στη διάθεση του κοινού, αρκετά προκλητικά θα λέγαμε. Κρίση συνειδήσεως, ή μήπως φοβούνται τον επόμενο Snowden;

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS