ΑρχικήinetH Βραζιλία δημιουργεί δική της υπηρεσία email για να αποφύγει την NSA

H Βραζιλία δημιουργεί δική της υπηρεσία email για να αποφύγει την NSA

logo serpro vectoresΜετά τις αποκαλύψεις που αναφέρουν ότι η NSA των ΗΠΑ είχε κατασκόπευε την Dilma Rousseff καθώς και την εταιρεία πετρελαίου Petrobras, η Βραζιλία φαίνεται να ακολουθεί μια πιο επιθετική στάση απέναντι στις υπόγειες ενέργειες των ΗΠΑ. Εξάλλου όπως γνωρίζουμε ή επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα. Η πρωθυπουργός της χώρας Dilma Rousseff, ανακοίνωσε στο Twitter (sic) ότι η βραζιλιάνικη εταιρεία Serpro έχει αναλάβει την δημιουργία ενός ασφαλούς συστήματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα προστατεύει τις επικοινωνίες της χώρας από τις υποκλοπές, σύμφωνα με το TheRegister.
[tweet_embed id=389462905777037313]
“Χρειαζόμαστε περισσότερη ασφάλεια για τα μηνύματά μας για την αποτροπή πιθανής κατασκοπείας,” ανέφερε η Rousseff στο Twitter.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μηχανογράφησης της Βραζιλίας, Serpro, έχει αναλάβει να δημιουργήσει ένα ασφαλές σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα χρησιμοποιείται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Ο οργανισμός αναπτύσσει ήδη διάφορα συστήματα ασφαλείας για την χώρα, όπως online φορολογικές δηλώσεις.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS