ΑρχικήinetΝέο ψεύτικο προειδοποιητικό μήνυμα στο Facebook για τον ιό "Death Age"

Νέο ψεύτικο προειδοποιητικό μήνυμα στο Facebook για τον ιό “Death Age”

hoaxΈνα άλλο ψεύτικο προειδοποιητικό μήνυμα έχει κάνει την εμφάνισή του στο Facebook. Αυτή τη φορά, το hoax προειδοποιεί για έναν ιό που ονομάζεται “Death Age.”

Οι δημοσιεύσεις αναφέρουν (συχνά με κεφαλαία γράμματα):

ATTENTION EVERYONE WHO CAN SEE THIS PLEASE READ THERES A FACEBOOK VIRUS CALLES DEATH AGE A FIREY SKULL WITH THE AGE YOU SUPPOSEDLY LIVE UNTIL WITH ONE COMMENT TO A LINK DO NOT FOLLOW IT!!! IT POSTS TO EVERYTHING YOU BELONG TO I SWEAR TO EVERYTHING THATS TRUTH COPY, PASTE AND SHARE THIS POST HURRY IVE ALREADY BEEN INFECTED AND ITS POSTING ME EVERYWHERE AND ITS NOT ME

Η δημοσίευση αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί μόνο στα Αγγλικά, αλλά αυτό δεν αποκλείει το να την δούμε σύντομα και στα Ελληνικά.

Όπως αναφέρει το Hoax Slayer, το μήνυμα είναι εξαιρετικά ανακριβής και παραπλανητικό . Σίγουρα, βέβαια υπάρχουν μερικές εφαρμογές του Facebook που κάνουν spam στο λογαριασμό του χρήστη, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι ιοί.

Επιπλέον, κάποιος χρήσης του Facebook θα πρέπει να δώσει τα άδεια του σε αυτές τις εφαρμογές για να αποκτήσουν δικαιώματα να κάνουν οτιδήποτε.

Εφαρμογές βέβαια που μπορούν να σας πουν  το πότε θα πεθάνετε δεν είναι ασυνήθιστες στο Facebook , ωστόσο , πάντα μπορείτε να επιλέξετε αν επιθυμείτε να τους δώσετε τα δικαιώματα που ζητούν πριν από την εγκατάσταση τους.

Απλά μπορείτε να μην τις εγκαταστήσετε. Αν έχετε ήδη εγκαταστήσει μια τέτοια εφαρμογή, μπορείτε να την αφαιρέσετε ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται από το Facebook .

Το να ενημερώσετε τους φίλους σας στο Facebook σχετικά με κακόβουλες εφαρμογές είναι αρκετά βοηθητικό. Ωστόσο, αν θέλετε να το κάνετε, κάντε το σωστά. Αν διαβάσατε μια δημοσίευση που αναφέρει τι κακό μπορεί να συμβεί, σας φαίνεται παραπλανητική, παραφουσκωμένη ή και  δύσκολο να κατανοηθεί καλό θα ήταν να την ερευνήσετε παραπάνω πριν αρχίζετε να την αναπαράγεται.

Δυστυχώς, το Facebook σαν μια από τις μεγαλύτερες κοινωνικές πλατφόρμες,  γίνεται χώρος κατάχρησης από διάφορους spammers και απατεώνες. Καλό θα είναι να γνωρίζουμε πως αν δούμε μήνυμα που προτρέπει για την αναδημοσίευση του, υπάρχει μια πάρα πολύ μεγάλη πιθανότητα να είναι άλλο ένα hoax.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS