ΑρχικήinetΟ Glenn Greenwald αφήνει την Guardian για να ανοίξει το δικό του...

Ο Glenn Greenwald αφήνει την Guardian για να ανοίξει το δικό του site

Η Guardian δεν θα είναι πλέον το μέρος που θα μας παρουσιάζει τα νέα από τα έγγραφα του Edward Snowden που εκθέτουν την NSA. Ο δημοσιογράφος Glenn Greenwald, αρθρογράφος της Guardian και υπεύθυνος για τη σύνταξη των άρθρων αυτών, αποκάλυψε στην BuzzFeed ότι θα δημιουργήσει ένα νέο ειδησεογραφικό site. Είναι πια ασαφές ότι o Greenwald και η συνεργάτης του Laura Poitras, θα συνεχίσουν να είναι οι μόνοι δύο άνθρωποι που θα έχουν πλήρη πρόσβαση στα έγγραφα του Edward Snowden.

glenn-greenwald
Σε μια δήλωση που δημοσίευσε στο blog του, ο Greenwald αναφέρει ότι η απόφασή του να αποχωρήσει από την Guardian δεν ήταν εύκολη, αλλά ότι του προσφέρθηκε μια ευκαιρία που “κανένας δημοσιογράφος δεν θα μπορούσε ενδεχομένως να αρνηθεί.” Η Guardian, φυσικά, δεν είναι ενθουσιασμένη που θα τον χάσει. Σε μια συνοδευτική δήλωση, ο πρώην εργοδότης του Greenwald ανέφερε ότι “είμαστε φυσικά απογοητευμένοι από την απόφαση του Glenn να αποχωρήσει,” αναφέρει το The Verge.
Αν και δεν είναι σαφές το τι ακριβώς θα προσφέρει το νέο site του Greenwald, η αποκλειστική πρόσβαση του στα έγγραφα που διέρρευσαν από την NSA θα είναι ένα εξαιρετικά πολύτιμο εργαλείο. Η αναχώρηση του Greenwald  θα μπορούσε επίσης να παρέχει μια διέξοδο από τη συνεχή πίεση που ασκεί η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου στην Guardian. Θυμόσαστε την καταστροφή όλων των σκληρών δίσκων της εταιρείας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS