ΑρχικήinetΕίναι μόνο η NSA; Το λογισμικό για παρακολουθήσεις τηλεφώνων κυκλοφορεί ελεύθερα

Είναι μόνο η NSA; Το λογισμικό για παρακολουθήσεις τηλεφώνων κυκλοφορεί ελεύθερα

Όλοι όσοι ασχολούνται με την τεχνολογία θα έχουν παρατηρήσει, κάποια στιγμή διαφημίσεις που παρουσιάζουν τρόπους παρακολούθησης κινητών. Στην Ελλάδα υπάρχουν τουλάχιστον 2 ιστοσελίδες που προσφέρουν την τεχνογνωσία και το λογισμικό για να παρακολουθήσετε όποιο κινητό επιθυμείτε.
Ναι λοιπόν, δεν είναι μόνο η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) που κατασκοπεύει smartphones. Αρκετοί χρησιμοποιούν εξελιγμένο λογισμικό παρακολούθησης για να έχουν πρόσβαση στις επικοινωνίες των εραστών τους, των παιδιών τους ή και των αντιπάλων τους.

ios-6-spying

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, εκατοντάδες άνθρωποι είχαν κάποια μορφή λογισμικού παρακολούθησης εγκατεστημένο στο τηλέφωνο τους.

Οι εφαρμογές αυτές δεν είναι κακόβουλες που κατέβηκαν από κάποια ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα που είχε σαν στόχο να ξεγελάσει τους ιδιοκτήτες τους. Είναι λογισμικό spyware που διατίθεται στο εμπόριο και κάθε άτομο με φυσική πρόσβαση στην συσκευή μπορεί να το εγκαταστήσει. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να έχει πρόσβαση σε κάθε μήνυμα κειμένου, τηλεφώνημα και σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να παρακολουθεί κλήσεις σε πραγματικό χρόνο.

Οι περισσότερες από τις εγκαταστάσεις ήταν πιθανά πραγματοποιούνται από συζύγους και τους ιδιωτικούς ντετέκτιβ, σύμφωνα με τον Michael Shaulov, Διευθύνων Σύμβουλος της Lacoon Mobile Security, που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο. Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των τηλεφώνων με λογισμικό υποκλοπής ήταν σχετικά μικρό, ο Shaulov αναμένει ότι ο αριθμός θα αυξηθεί.
Η Lacoon, που πραγματοποίησε την έρευνα, ιδρύθηκε το 2011 από πρώην μέλη των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας. Κατά την διάρκεια της έρευνας η Lacoon παρακολουθούσε την ασύρματη κίνηση για να καθορίσει πόσες συσκευές επικοινωνούν με διακομιστές που είναι γνωστό ότι συνδέονται με εταιρείες spyware.

Σχεδόν οι μισές από αυτές συνδεόταν με την SpyToMobile, η οποία εμπορεύεται την εφαρμογή παρακολούθησης. Αν και δεν είναι γενικά παράνομο για κατασκοπεύετε τηλέφωνα που είναι δικά σας, τα πράγματα είναι κάπως ασαφή όταν η κατασκοπεία πραγματοποιείται σε τηλέφωνα που είναι κάτω από το ίδιο δίκτυο, όπως ας πούμε του συνεργάτη σας.

Στους όρους υπηρεσιών της εταιρίας αναφέρετε ότι οι χρήστες θα πρέπει να κατέχουν τα τηλέφωνα που χρησιμοποιούν το λογισμικό, ή ότι οι χρήστες της εφαρμογής θα πρέπει να έχουν γραπτή άδεια από τον κάτοχο του τηλεφώνου. Η SpyToMobile ανέφερε στο Mashable ότι όλοι οι χρήστες θα πρέπει να συμφωνήσουν με τους όρους της υπηρεσίας και ότι έχει θέσει λογαριασμούς σε αναστολή αφού έχουν βρεθεί να χρησιμοποιούν την εφαρμογή χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS