ΑρχικήinetΗ ESET παρουσιάζει την Έκδοση 7 των ESET NOD32 Antivirus και ESET...

Η ESET παρουσιάζει την Έκδοση 7 των ESET NOD32 Antivirus και ESET Smart Security

ESET NOD32 Antivirus και ESET Smart Security στην Έκδοση 7, η πιο προηγμένη τεχνολογία ανίχνευσης προστατεύει από άγνωστες και εξελιγμένες απειλές

eset 7Φωτογραφία hikeman.deviantart.com

Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2013 – Τη διάθεση της 7ης γενιάς των κορυφαίων της λύσεων, ESET NOD32® Antivirus και ESET Smart Security®, ανακοίνωσε σήμερα η ESET®. Με νέα τεχνολογικά χαρακτηριστικά, όπως τα Exploit Blocker, Advanced Memory Scanner, Vulnerability Shield και ESET Social Media Scanner, η έκδοση 7 προσφέρει ταυτόχρονα ισχυρή προστασία και ευκολία στη χρήση, χωρίς όμως να επηρεάζει την απόδοση του συστήματος.

«Στόχος της ESET αποτελεί η δημιουργία λύσεων ασφαλείας που επιτρέπουν στην χρήση της τεχνολογίας με μεγαλύτερη σιγουριά» τονίζει ο Ignacio Sbampato, Sales and Marketing Officer της ESET. «Οι νέες μας λύσεις συνεχίζουν να διακρίνονται για τη χαμηλή επιβάρυνση στην απόδοση του συστήματος, όπως όλες οι λύσεις της ESET, προσφέροντας παράλληλα ακόμη πιο ισχυρή προστασία ενάντια σε νέο και άγνωστο ακόμη κακόβουλο λογισμικό, χάρη σε μοναδικές τεχνολογικές βελτιώσεις στον πυρήνα.»

«Οι σύγχρονοι κυβερνο-εγκληματίες συχνά αναπτύσσουν ισχυρά κρυπτογραφημένο malware ώστε να αποφεύγουν την ανίχνευση. Για να αυξήσουν την πιθανότητα μόλυνσης και πρόκλησης βλάβης, το malware εξαπλώνεται εκμεταλλευόμενο εφαρμογές με κενά ασφάλειας, όπως web browsers, PDF readers, email clients ή στοιχεία του MS Office,» επισημαίνει ο Palo Luka, Chief Technology Officer της ESET .

Για την αντιμετώπιση αυτών των απειλών, η ESET έχει διεξάγει εκτενή έρευνα, εμπλουτίζοντας την τεχνολογία ανίχνευσης στις λύσεις της Έκδοσης 7 με τρία νέα χαρακτηριστικά:

• Το Exploit Blocker, ένα ολοκαίνουριο χαρακτηριστικό που στοχεύει την ίδια τη μέθοδο εκμετάλλευσης των εφαρμογών με κενά ασφαλείας, συνεπώς η δράση του είναι γενική και δεν εξαρτάται από την οικογένεια payload/malware που τελικά μολύνει το σύστημα. Προσφέρει προστασία ενάντια σε νέο και άγνωστο κακόβουλο λογισμικό, γνωστό και ως zero day threats.
• Το Advanced Memory Scanner, μία μέθοδος που δρα μετά την εκτέλεση, στοχεύοντας στην ανίχνευση malware που δεν έχει εντοπιστεί από άλλες τεχνολογίες. Η συμβολή του έγκειται στην προστασία κυρίως από κακόβουλο λογισμικό που προσπαθεί ενεργά να διαφύγει του εντοπισμού με τη χρήση διαφόρων τεχνικών απόκρυψης.
• Το Vulnerability Shield, που αποτελεί τη βελτιωμένη εκδοχή του Personal Firewall στο ESET Smart Security, προσφέρει ισχυρή προστασία ενάντια στις απόπειρες εκμετάλλευσης γνωστών τρωτών σημείων του δικτύου.

«Η Έκδοση 7 των κορυφαίων μας λύσεων διαθέτει νέα τεχνολογικά χαρακτηριστικά, που σχεδιάστηκαν και αναπτύχθηκαν με ένα μοναδικό τρόπο, ώστε να συνεργάζονται αρμονικά και να μπορούν να ανιχνεύουν και να μπλοκάρουν προληπτικά τα κενά ασφάλειας, όπως για παράδειγμα το PDF exploit CVE-2013-0641. Το συγκεκριμένο, εμφανίστηκε το Φεβρουάριο 2013 και ονομάστηκε exploit τη χρονιάς, τόσο λόγω της υψηλής δημοτικότητάς του, όσο κι επειδή συμπεριλήφθηκε πολλές φορές στα Exploit Kits, καθώς επίσης και για το γεγονός ότι ανακηρύχθηκε ως το «Pwnie Award for Best Client-Side Bug»* στο BlackHat 2013,» δηλώνει ο Juraj Malcho, Chief Research Officer της ESET. «Η νέα τεχνολογία επίσης έχει ως στόχο να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του ζητήματος των στοχευμένων επιθέσεων, όπως της γνωστής παράβασης RSA το 2011.»

«Κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής έκδοσης BETA της σειράς 7 των προϊόντων, το Advanced Memory Scanner κατόρθωσε να ανιχνεύσει και να συλλέξει ένα αριθμό δειγμάτων από οικογένειες malware, που συχνά προκαλούν προβλήματα, όπως το Win32/TrojanDownloader.Wauchos, ένα αναμφισβήτητα κακόφημο όχημα για την περαιτέρω εξάπλωση κακόβουλου λογισμικού, ή τα δημοφιλή Trojans, όπως τα Win32/Fynloski, Win32/Wigon ή Win32/Zbot**. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η τεχνολογία έχει αποδειχτεί ισχυρή στην αντιμετώπιση και των ransomware Trojans» προσθέτει ο Malcho.

Οι ομάδες Έρευνας και Ανάπτυξης της ESET έχουν αποδώσει ιδιαίτερη προσοχή όχι μόνο στην ανίχνευση, αλλά και στην εξουδετέρωση του malware. Το Cleaner Module έχει υποστεί βελτιώσεις ειδικά για την αφαίρεση rootkits, ενώ έχει προστεθεί και το Specialized Cleaner για την απομάκρυνση του πιο επίμονου κακόβουλου λογισμικού.

Λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα της έρευνας της Harris Interactive***, και δεδομένης της ανάπτυξης των κυβερνο-απειλών στα social media, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται τα spam και το malware στο Twitter, οι λύσεις της νέας Έκδοσης 7 διαθέτουν πολλές βελτιώσεις για αυξημένη ασφάλεια και περιλαμβάνουν το ακόμη πιο προηγμένο ESET Social Media Scanner (έκδοση 2). Η λύση προσφέρει έλεγχο και προφύλαξη από κακόβουλο περιεχόμενο στους λογαριασμούς των χρηστών και των φιλών τους στα social media, επιτρέποντας στο χρήστη να επιλέξει προγραμματισμένες και on-demand σαρώσεις, για να ανακαλύψει τυχόν απειλές. Εκτός από την καλύτερη σάρωση του Facebook, το νέο ESET® Social Media Scanner προσφέρει επιπλέον και προστασία στο Twitter, ενώ το Κέντρο Ασφάλειας (Security Center) δείχνει το τρέχον επίπεδο ασφάλειας στο Facebook και το Twitter, προτείνοντας αλλαγές στις ρυθμίσεις ασφάλειας. Όλες οι βελτιώσεις συμπεριλαμβάνονται στο λογαριασμό my.eset.com. Δημιουργώντας λογαριασμό στο my.eset.com, ο χρήστης μπορεί να διαχειριστεί την προστασία των προφίλ του στα social media και να προστατεύσει όσους λογαριασμούς επιθυμεί, δικούς του ή και των φίλων και της οικογένειάς του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα αποτελέσματα της πρόσφατης έρευνας της Harris Interactive (που έγινε για λογαριασμό της ESET) εμφανίζεται ένας αυξανόμενος αριθμός ενήλικων χρηστών Internet, που συνδέονται καθημερινά σε πολλαπλά δίκτυα. Κατά μέσο όρο, οι χρήστες αυτοί διαθέτουν τουλάχιστον 2 λογαριασμούς σε social media και τα 2/3 από αυτούς θεωρούν ότι τα websites δεν πραγματοποιούν καλούς ελέγχους για κακόβουλο περιεχόμενο. Σύμφωνα με την έρευνα, “Η λήψη ύποπτων μηνυμάτων αποτελεί κανόνα, με 4 στους 5 χρήστες να έχουν λάβει τουλάχιστον ένα, και από αυτούς, το 91% να το έχει λάβει φέτος, κυρίως με τη μορφή e-mail, κι έπειτα ως text.”

Και οι δύο λύσεις ESET NOD32 Antivirus και ESET Smart Security διαθέτουν πιστοποίηση για Windows 8 και Windows 8.1. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λύσεις και τα χαρακτηριστικά τους, παρακαλούμε επισκεφθείτε τις σελίδες ESET NOD32 Antivirus και ESET Smart Security.

[box]* Το βραβείο Pwnie for Best Client-Side Bug απονέμεται στο πρόσωπο που ανακαλύπτει ή εκμεταλλεύεται τα πιο εξειδικευμένα και ενδιαφέροντα, από τεχνολογικής άποψης, bugs σε επίπεδο client.
** Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αναλύσεις malware είναι διαθέσιμες στη σελίδα http://www.virusradar.com/.
*** Για λογαριασμό της ESET, η Harris Interactive διεξήγαγε το Σεπτέμβριο 2013 online έρευνα στις ΗΠΑ σε δείγμα 2.089 ενηλίκων ηλικίας 18 και άνω.[/box]

Σχετικά με την ESET
H ESET®, πρωτοπόρος της προληπτικής προστασίας και ο δημιουργός της βραβευμένης NOD32® τεχνολογίας, πρωτοστάτησε και συνεχίζει να ηγείται στη βιομηχανία λύσεων ασφάλειας για τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές. Για πάνω από 25 χρόνια, η Εταιρεία συνεχίζει να οδηγεί τη βιομηχανία στην προληπτική ανίχνευση ηλεκτρονικών απειλών. Κατακτώντας το 80ο βραβείο “VB100” τον Ιούνιο 2013, το ESET NOD32 Antivirus κατέχει ρεκόρ στα συγκεκριμένα βραβεία από το περιοδικό Virus Bulletin, χωρίς να έχει χάσει κανένα “In-the-Wild” worm ή ιό, από την πρώτη συμμετοχή της στις συγκριτικές δοκιμές, το 1998. Παράλληλα, η τεχνολογία ESET NOD32® κατέχει τη μεγαλύτερη συνεχόμενη σειρά βραβείων VB100 στη βιομηχανία λογισμικού AV. Επίσης, η ESET έχει βραβευθεί πολλές φορές από το AV-Comparatives, το AV Test καθώς και άλλους αναγνωρισμένους οργανισμούς. Εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως εμπιστεύονται τα προϊόντα ESET NOD32® Antivirus, ESET Smart Security® , ESET Cyber Security® (λύση για Mac), το ESET Mobile Security® και Endpoint Security Solutions for Business, οι οποίες είναι από τις πιο δημοφιλής λύσεις ασφαλείας στον κόσμο.

Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στην Μπρατισλάβα (Σλοβακία), με περιφερειακά κέντρα στις περιοχές: Σαν Ντιέγκο (Η.Π.Α.), Μπουένος Άιρες (Αργεντινή), και Σιγκαπούρη, και γραφεία στην Ιένα (Γερμανία), Πράγα (Τσεχία) και Σάο Πάολο (Βραζιλία). Επίσης, η εταιρεία διαθέτει πολυάριθμα ερευνητικά κέντρα ανά τον κόσμο σε Μπρατισλάβα, Σαν Ντιέγκο, Μπουένος Άιρες, Σιγκαπούρη, Πράγα, Κόσιτσε (Σλοβακία), Κρακοβία (Πολωνία), Μόντρεαλ (Καναδάς), Μόσχα (Ρωσία), καθώς επίσης αντιπροσωπεύεται σε 180 χώρες, από ένα εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.eset.com/gr.

Μάθετε πρώτοι τα νέα της ESET Hellas:

Facebook: http://www.facebook.com/esetgr | YouTube: http://www.youtube.com/esetgr | Twitter: http://twitter.com/eset_hellas

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS