ΑρχικήinetΓιατί αποκάλυψε ο Edward Snowden τις δράσεις της NSA;

Γιατί αποκάλυψε ο Edward Snowden τις δράσεις της NSA;

edward-snowdenO Edward Snowden είναι ο άνθρωπος που ταράζει τα νερά εδώ και αρκετούς μήνες, με αποκαλύψεις που μας έκαναν όλους να αμφιβάλλουμε για την εικονική ασφάλεια που μας πλασάρουν οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας. Microsoft, Apple, Google, Yahoo!, όλες πιασμένες χέρι χέρι, σε έναν χορό που αποσκοπεί την υπόγεια διανομή των δεδομένων των χρηστών τους με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Ενώ οι αποκαλύψεις αυτές προκάλεσαν μεγάλη αναταραχή και ανασφάλεια σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου, το σίγουρο είναι ότι όλοι πια είναι περισσότερο υποψιασμένοι. Όμως τι οδήγησε τον Snowden στο να πάρει την απόφαση αποκάλυψης των δράσεων της υπηρεσίας του;

Σύμφωνα με μια δημοσίευση από την New York Times, η κινητοποίηση της επιθυμίας του Snowden να αποκαλύψει τις δράσεις της NSA, ήταν η ανακάλυψη ενός διαβαθμισμένου εγγράφου από το 2009 που περιείχε μια αναφορά του γενικού διευθυντή της υπηρεσίας και αφορούσε τα προγράμματα υποκλοπών της NSA.

Σαν διαχειριστής του συστήματος, έτρεξε μια αναζήτηση, με στόχο να ελέγξει το σύστημα για πράγματα που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν και έτσι να προβεί στην διαγραφή τους. Ενώ λοιπόν προσπαθούσε να καθαρίσει το σύστημα, ανακάλυψε ένα αρχείο πολύ υψηλής διαβάθμισης που δεν έπρεπε να ήταν εκεί. Το άνοιξε από περιέργεια και το διάβασε.

“Εάν οι ανώτατοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης μπορούν να παραβούν το νόμο χωρίς να φοβούνται τιμωρία ή κάποια επίπτωση από αυτό, οι μυστικές υπηρεσίες έχουν γίνει εξαιρετικά επικίνδυνες” ανέφερε ο Snowden δήλωσε στους Times.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS