ΑρχικήinetDell: Το Xbox One θα τρέχει εφαρμογές των Windows 8

Dell: Το Xbox One θα τρέχει εφαρμογές των Windows 8

Το Xbox One, η κονσόλα που θα διαδεχτεί το Xbox 360 θα κυκλοφορεί από τις 22 Νοεμβρίου 2013 σε 21 χώρες. Η Dell έχει συμπεριλάβει το «ολοκληρωμένο σύστημα ψυχαγωγίας» στα αξεσουάρ του διαδικτυακού της καταστήματος. Το χαρακτηριστικό, που επιλέγει να προβάλλει κατά προτεραιότητα ο κατασκευαστής φορητών και τάμπλετ, είναι η δυνατότητα της παιχνιδομηχανής της Microsoft να τρέχει apps που έχουν αναπτυχθεί για τα Windows 8, και αυτό «αλλάζει το παιχνίδι επισήμως», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Η δημοσίευση εντοπίστηκε από το Neowin.

xbox_one

Συγκεκριμένα, η Dell γράφει στον δικτυακό τόπο του καταστήματός της πως, όλα τα Windows 8 apps μπορούν να εκτελούνται και να συγχρονίζονται στο Xbox One, ώστε smartphone, desktop, tablet και TV να προσφέρουν την ίδια, ενοποιημένη εμπειρία διαδικτυακής πρόσβασης και ψυχαγωγίας.

Η είδηση, που δεν έχει επιβεβαιωθεί προς το παρόν από την Microsoft, παραπέμπει στα άδυτα του λειτουργικού συστήματος που φέρει το Xbox One, το οποίο λέγεται ότι δεν είναι μόνο ένα. Το γεγονός επαναφέρει στο προσκήνιο την εμπλοκή ενός «μάγου των λειτουργικών συστημάτων», του Ντέιβιντ Κέτλερ (David Cutler), γνωστό και ως «πατέρα των Windows NT» (ο Αμερικανός προγραμματιστής έχει αναπτύξει και το Digital VMS το 1975, και μεταξύ άλλων είναι γνωστός για το μένος του εναντίον οποιουδήποτε λειτουργικού σχετίζεται με το Unix). O Κέτλερ εργάζεται ήδη από τον Ιανουάριο του 2012 για λογαριασμό της Microsoft και μάλιστα, συμμετέχει στην ανάπτυξη του λειτουργικού/-κών του Xbox One. Επίσης, έχει γίνει γνωστό ότι το Xbox One έχει έναν τομέα (partition) με Windows 8, κάτι που θεωρήθηκε απαραίτητο να προστεθεί στην αρχιτεκτονική του για να τρέχουν apps που εξυπηρετούν κάποιες λειτουργίες, νέες στον κόσμο της ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών, όπως η υποστήριξη της κοινωνικής δικτύωσης ή η δικτυακή επικοινωνία, χωρίς να «χαλάνε» το παιχνίδι. Έτσι, οι παίκτες θα μπορούν να παίζουν και να μεταβαίνουν σε σχετικά apps χωρίς αρνητικές συνέπειες στην εξέλιξη του παιχνιδιού, αφήνεται να εννοηθεί.

Πάντως, προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο το συγκριτικό πλεονέκτημα που μπορεί να φέρνει η δυνατότητα εκτέλεσης Windows 8 apps (μάλλον αυτά σε Metro UI) από το Xbox One, έναντι του Sony Playstation 4, με το οποίο θα βρεθεί αντιμέτωπη η κονσόλα της Microsoft την ίδια περίοδο.

in

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS