ΑρχικήinetΨηφίστηκε νέο νομοσχέδιο για την προστασία της ΕΕ από τις κατασκοπευτικές δράσεις...

Ψηφίστηκε νέο νομοσχέδιο για την προστασία της ΕΕ από τις κατασκοπευτικές δράσεις των ΗΠΑ

europeanΗ Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να αγωνίζεται ενάντια στις κατασκοπευτικές δράσεις των ΗΠΑ από την NSA. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, ψήφισε σήμερα μια νέα νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων του Ευρωπαίου πολίτη.
Στόχος του νέου νομοσχεδίου είναι η μείωση των κατασκοπευτικών δράσεων των ΗΠΑ αλλά και των διαδικτυακών επιχειρήσεων που λειτουργούν σε χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αυτό σημαίνει ότι εταιρείες όπως η Google, η Yahoo, το Facebook και η Microsoft θα πρέπει να συμμορφώνονται με ευρωπαϊκούς τους νόμους περί προστασίας των δεδομένων, όταν λειτουργούν σε τοπικό επίπεδο. Σε περίπτωση παραβίασης ο νόμος προβλέπει υψηλά πρόστιμα δισεκατομμυρίων ευρώ για τις αποθαρρύνει να αγνοήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το νέο νομοσχέδιο εγκρίθηκε από την Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών τη Δευτέρα όπως προαναφέραμε. Είχε προταθεί πολλά χρόνια πριν, αλλά οι φιλικά προσκείμενοι με την Ουάσιγκτον καθυστέρησαν την ψηφοφορία. Ωστόσο, οι πρόσφατες δημοσιεύσεις σχετικά με τις διαρροές του Edward Snowden πίεσαν αρκετά τα πράγματα.

“Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μόλις έδωσε την πλήρη υποστήριξή του σε μια ισχυρή και ενιαία ευρωπαϊκή νομοθεσία περί προστασίας των δεδομένων”, δήλωσε ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ Viviane Reding, όπως αναφέρει το Reuters.
Βέβαια για να γίνει το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε νόμος, θα πρέπει να εγκριθεί από την ολομέλεια του Κοινοβουλίου, και από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS