ΑρχικήinetΤο Flash Player στο Safari 7.0 του OS X Mavericks είναι πλέον...

Το Flash Player στο Safari 7.0 του OS X Mavericks είναι πλέον Sandboxed

safari-Στο blog της Adobe Secure Software Engineering Team (ASSET), ο Peleus Uhley, ανακοίνωσε ότι το Flash Player είναι πλέον sandboxed στο Safari του OS X Mavericks.

Τι σημαίνει αυτό για εσάς; Φυσικά είναι μια ασφαλέστερη πλατφόρμα που θα σας προστατεύει από κακόβουλο λογισμικό ενώ πραγματοποιείτε την περιήγηση σας στο web.

Σύμφωνα με τον Uhley
, “τα δικαιώματα του Flash Player για να διαβάσει και να γράψει αρχεία περιορίζονται μόνο σε εκείνες τις σελίδες που χρειάζεται για να λειτουργήσει. Το sandbox περιορίζει επίσης τις τοπικές συνδέσεις του Flash Player στους πόρους της συσκευής και στο εσωτερικό των διαδικασιών επικοινωνίας (IPC). Τέλος, το sandbox περιορίζει τα προνόμια δικτύωσης του Flash Player για να αποφευχθούν οι περιττές δυνατότητες σύνδεσης.”

Η Adobe αναφέρει ότι η ανάπτυξη του νέου χαρακτηριστικού δεν ήταν εφικτή χωρίς την βοήθεια της Apple: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα ασφαλείας της Apple που εργάστηκε μαζί μας για την ανάπτυξη του”

Το sandboxing είναι διαθέσιμο μόνο στο Safari 7.0 των OS X Mavericks. Αν χρησιμοποιείτε Safari 6 ή Safari 5 σε μια παλαιότερη έκδοση του Mac OS καλό θα ήταν να αναβαθμίσετε στο δωρεάν OS X Mavericks.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS