ΑρχικήinetΗ NSA παρακολουθεί τις τηλεφωνικές κλήσεις 35 ξένων ηγετών

Η NSA παρακολουθεί τις τηλεφωνικές κλήσεις 35 ξένων ηγετών

nsa cryptoΣύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) παρακολουθούσε πάνω από 200 τηλεφωνικούς αριθμούς, συμπεριλαμβανομένων και 35 αριθμών τηλεφώνων που ανήκουν σε αρχηγούς κρατών, σύμφωνα με ένα διαβαθμισμένο υπόμνημα με ημερομηνία 2006, που προέρχεται από τον Edward Snowden. Όπως αναφέρει η Guardian, η NSA παρέλαβε τους αριθμούς που την ενδιέφεραν από ανώνυμους αξιωματούχους της αμερικάνικης κυβέρνησης που γνωρίζουν τα προσωπικά τηλέφωνα κορυφαίων ξένων πολιτικών.
Οι ισχυρισμοί είναι αναμφισβήτητα πολύ εκρηκτικοί, αφού έρχονται μια μέρα μετά που η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel επικοινώνησε με τον Αμερικάνο πρόεδρο Barack Obama για να του εκφράσει τις ανησυχίες της ότι η NSA κατασκοπεύει το κινητό της. Ο Obama αλλά οι νέες διαρροές από τον Snowden έρχονται να επιβεβαιώσουν τους φόβους της Merkel.
Ας μην ξεχνάμε ότι η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την έναρξη της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου οι ηγέτες υποτίθεται ότι θα πρέπει να συζητήσουν για το μέλλον της προστασίας των δεδομένων. Οι τελευταίες διαρροές είναι ικανές να επηρεάσουν την λήψη αποφάσεων των ηγετών που θα παρακολουθήσουν την σύνοδο κορυφής.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS