ΑρχικήinetΟ μικρότερος hacker παραδέχεται την ενοχή του για hacking σε κυβερνητικά sites

Ο μικρότερος hacker παραδέχεται την ενοχή του για hacking σε κυβερνητικά sites

hackerΈνας 12-χρονος από τον Καναδά ομολόγησε την ενοχή του για hacking σε ιστοσελίδες της κυβέρνησης και της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του 2012 από τους φοιτητές του Quebec. Τις επιθέσεις τις πραγματοποίησε σε συνεργασία με τους Anonymous.

Σύμφωνα με την Toronto Sun, ο μικρός, που ζει σε ένα προάστιο του Montreal, εμφανίστηκε στο δικαστήριο την Πέμπτη, συνοδευόμενος από τον πατέρα του.

Ο άτακτος μικρός ομολόγησε την ενοχή του σε τρεις κατηγορίες που αφορούν την πειρατεία ιστοσελίδων του Montreal, της Αστυνομίας, του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Quebec, της κυβέρνησης της Χιλής και ορισμένες άλλες.

Οι επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν έθεσαν τις ιστοσελίδες εκτός λειτουργίας τουλάχιστον για δύο ημέρες και η αστυνομία εκτιμά ότι προκλήθηκαν ζημιές αξίας 60.000 δολαρίων.
Ο δικηγόρος του αγοριού δήλωσε στο δικαστήριο ότι οι ενέργειες του 12 χρόνου δεν είχαν πολιτικά κίνητρα:

Το είδε σαν μια πρόκληση , ήταν μόλις 12 ετών . … Δεν υπήρχε καμία πολιτική σκοπιμότητα .

Η κατηγορία αναφέρει ότι ο νεαρός hacker ασχολείται με τους υπολογιστές από τότε που ήταν 9. Αναφέρει επίσης ότι οι ιστοσελίδες δέχτηκαν τρεις διαφορετικούς τύπους επίθεσης:

  • Επιθέσεις κατανεμημένης άρνησης υπηρεσίας (DDoS)
  • Deface (Παραμόρφωση των σελίδων) . Δείτε στο Pastebin για ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της αστυνομίας του Montreal στα γαλλικά και στα αγγλικά.
  • Αξιοποίηση κενών ασφαλείας, για να αποκτηθεί πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων των servers.

Ο νεαρός hacker φέρεται να κατάφερε να αποκτήσει προσωπικά στοιχεία που ανήκουν σε χρήστες και διαχειριστές των sites. Σύμφωνα με την Toronto Sun, αντάλλαξε τις πληροφορίες που προήλθαν από τις επιθέσεις του για βιντεοπαιχνίδια.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS