ΑρχικήinetΗ Google έπεσε από τα σύννεφα μετά τις νέες αποκαλύψεις για τις...

Η Google έπεσε από τα σύννεφα μετά τις νέες αποκαλύψεις για τις δράσεις της NSA

google-nsaΕίναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι η Google, η Yahoo, αλλά και πολλοί άλλοι έπεσαν από τα σύννεφα όταν έμαθαν τα νέα που διέρρευσαν χθες.

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι δύο εταιρείες (και όχι μόνο αυτές) χορηγούσαν στην NSA ότι πληροφορίες τους ζητιόταν.

Σύμφωνα όμως με την βόμβα που έσκασε χθες από τον Snowden οι δύο εταιρείες ήρθαν αντιμέτωπες με κάτι που δεν το περίμεναν. Όταν ή είδηση έγινε γνωστή,  δύο τεχνικοί της Google “άρχισαν να βρίζουν ασύστολα” όπως αναφέρει η Washington Post.

Σύμφωνα με παλαιότερες δημοσιεύσεις φαίνεται ότι οι δύο εταιρείες συμμορφωνόταν απόλυτα στις απαιτήσεις της NSA και έτσι όταν έμαθαν τις δράσεις της μυστικής υπηρεσίας, πίσω από την πλάτη τους, τους πόνεσε αρκετά.

«Έχουμε εδώ και καιρό την ανησυχία του για το ενδεχόμενο αυτού του είδους της υποκλοπής και αυτός είναι ο λόγος που επιθυμούμε να αναβαθμίσουμε την κρυπτογράφηση σε όλο και περισσότερες υπηρεσίες της Google, ¨ δήλωσε ο Διευθυντής της Νομικής Υπηρεσίας της Google David Drummond στην Washington Post.

” Είμαστε εξοργισμένοι με το εύρος των κατασκοπευτικών δράσεων που έφτασαν μέχρι τις οπτικές μας ίνες και υπογραμμίζουμε την ανάγκη για επείγουσες μεταρρυθμίσεις” πρόσθεσε .

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS