ΑρχικήinetΗ Γερμανική Ομοσπονδία Δημοσιογράφων καλεί τα μέλη της να μη χρησιμοποιούν Google...

Η Γερμανική Ομοσπονδία Δημοσιογράφων καλεί τα μέλη της να μη χρησιμοποιούν Google και Yahoo

nsaΤο συνδικαλιστικό όργανο των Γερμανών δημοσιογράφων συμβούλευσε σήμερα τα μέλη του να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις μηχανές αναζήτησης Google και Yahoo!, με αφορμή τις καταγγελίες περί παρακολούθησής τους από τις βρετανικές και τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες
Η Γερμανική Ομοσπονδία Δημοσιογράφων συνιστά στους δημοσιογράφους να αποφεύγουν μέχρι νεωτέρας τη χρήση των μηχανών αναζήτησης και των προγραμμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του Google και του Yahoo! για τις έρευνές τους και την ψηφιακή επικοινωνία τους” αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η Ομοσπονδία επικαλείται ως αιτία τις “σκανδαλώδεις” αναφορές για τις παρακολουθήσεις που έκαναν στους δύο ιστότοπους η βρετανική GCHQ και η αμερικανική NSA.

Συνάντηση Γερμανού βουλευτή με τον Edward Snowden

Συνάντηση με τον 30χρονο αμερικανό φυγά, πρώην τεχνικό σύμβουλο της NSA, Edward Snowden, είχε την Πέμπτη στη Μόσχα ο βουλευτής των Γερμανών Πρασίνων, Χανς Κρίστιαν Στρόμπελε, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, περισσότερες λεπτομέρειες θα δημοσιοποιηθούν την Παρασκευή.

Ωστόσο έγινε γνωστό ότι ο Snowden, ο οποίος έδωσε στον Τύπο απόρρητες πληροφορίες για τα προγράμματα ηλεκτρονικής παρακολούθησης των ΗΠΑ, έδωσε στον γερμανό βουλευτή μία επιστολή η οποία απευθύνεται στην γερμανική κυβέρνηση και τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα.

© 2010-2014 ThePressProject.gr

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS