ΑρχικήinetΔιαφημίσεις του Bing οδηγούν σε malware

Διαφημίσεις του Bing οδηγούν σε malware

Τον περασμένο μήνα, υπήρχαν αναφορές που ήθελαν την Microsoft να ερευνά τους ισχυρισμούς ότι κάποιες διαφημίσεις του Bing οδηγούν τους χρήστες σε σελίδες με κακόβουλο λογισμικό. Η εταιρεία ασφάλειας ThreatTrack Security Labs ανακάλυψε για άλλη μια φορά κακόβουλες διαφημίσεις στη μηχανή αναζήτησης, της Microsoft. Οι ιστοσελίδες που διαφημίζονται περιέχουν πολυάριθμα αρχεία με το όνομα “Snapchat.exe.”  Η εφαρμογή δεν είναι η δημοφιλής εφαρογή μηνυμάτων φωτογραφίας.

Bing-Malware

Το TNW, ήρθε σε επαφή με τη Microsoft και τους ανέφερε τα παραπάνω. “Εκτιμούμε που μας ενημερώσατε σχετικά με αυτή την δραστηριότητα των malware στις διαφημίσεις του Bing”, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Microsoft. “Ερευνούμε τους ισχυρισμούς αυτούς και θα λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα για να συμβάλουμε στη διασφάλιση της προστασίας των πελατών μας .”

Η ThreatTrack από την μεριά της εξηγεί τι θα συμβεί αν εγκαταστήσετε το “Snapchat.exe.”

Η εγκατάσταση συμπεριλαμβάνει μια σειρά διαφημιστικών προγραμμάτων, media players και γενικότερα πρόσθετο λογισμικό που δεν έχουν καμία σχέση με το Snapchat. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής εγκατάστασης, είδαμε το RealPlayer, το GreatArcadeHits, το Optimizer Pro, το Scorpion Saver και μια επισκόπηση του Word.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS