ΑρχικήsecurityApple Phishing Scam "Your apple id has been changed"

Apple Phishing Scam “Your apple id has been changed”

Ένα νέο email που βρήκε το δρόμο του για τα εισερχόμενα του iGuRu.gr, οδηγεί σε κακόβουλες ιστοσελίδες που έχουν σαν στόχο την συλλογή προσωπικών στοιχείων. Το E-mail είχε σαν τίτλο: TS2446 “Your apple id has been changed” και προτρέπει τους ανυποψίαστους χρήστες να αλλάξουν κωδικό πρόσβασης. Αν όμως διερευνήσετε λίγο τους συνδέσμους που περιέχει θα ανακαλύψετε ότι η ιστοσελίδα που θα “αλλάξει” τον κωδικό σας, δεν είναι η επίσημη ιστοσελίδα της Apple.
Δείτε το e-mail.

apple scamΤο URL που παραπέμπει το email οδηγούν σε μια ιστοσελίδα που χρησιμοποιεί WordPress και όπως καταλαβαίνετε δεν έχει καμία σχέση με την Apple. Αν και η διεύθυνση αποστολής του email φαινομενικά ανήκει στην Apple, το μήνυμα είναι ψεύτικο. Πως γίνεται αυτό; Είχαμε αναφέρει και σε παλαιότερη δημοσίευση ότι υπάρχουν αρκετές υπηρεσίες όπου μπορείτε να αποστείλετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ότι διεύθυνση επιθυμείτε. Δείτε εδώ.

Προσπαθήσαμε να δούμε τι περιέχει η ψεύτικη ιστοσελίδα που μας παρέπεμπε το κακόβουλο email, αλλά η Google είχε εντοπίσει το Phishing πριν από εμάς.

phishing apple

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS