ΑρχικήinetΗ Ευρωπαϊκή Ένωση αποποινικοποιεί τον διαμοιρασμό αρχείων για προσωπική χρήση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποποινικοποιεί τον διαμοιρασμό αρχείων για προσωπική χρήση

happy piratesΗ Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σε διαδικασία αναζήτησης νέων κανονισμών για τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας που θα μπορούσε να ωφελήσει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Ένα από τα σημεία των νέων κανονισμών που πρόκειται να συζητηθεί είναι το σχέδιο αποποινικοποίησης του διαμοιρασμού αρχείων για προσωπική χρήση.
Τι σημαίνει αυτό; Οι πολίτες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούν να κατεβάζουν copyrighted αρχεία, εφ ‘όσον γίνεται για οικιακή χρήση μόνο και όχι για να κερδίσουν κάτι (μη εμπορική).
Οι κανονισμοί αυτοί έχουν ήδη υιοθετηθεί σε πολλές χώρες σε όλη την Ευρώπη, αλλά αυτή τη φορά υπάρχουν πιθανότητες ότι σύντομα θα επεκταθούν σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όπως φαίνεται τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αρχίζουν να ασχολούνται πού σοβαρά με την ιδέα.
Την επόμενη Τρίτη θα υπάρχει ακόμη είναι ένα γεγονός που θα αναδείξει την έλλειψη προόδου στο θέμα αυτό και να τονίσει την ανάγκη για αλλαγή.

“Η Infosoc έχει δημιουργήσει ένα φρικτό εφιάλτη αδειοδότησης που κανείς δεν είναι σε θέση να διεισδύσει. Όσοι κάνουν χρήση της κουλτούρας – οι filesharers, οι DJs, οι βιβλιοθήκες και τα σχολεία – ζουν σε μια διαρκή κατάσταση αβεβαιότητας. Είναι πραγματικά δύσκολο να μάθετε ποιες είναι οι ελευθερίες και τα δικαιώματα των ατόμων που χρησιμοποιούν αυτή την κουλτούρα. Τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται; Πότε κάποιος είναι σε κίνδυνο να εναχθεί; Ο νόμος πρέπει πραγματικά να το κάνει πιο συγκεκριμένο”, δήλωσε η Amelia Andersdotter, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε μια συνέντευξή της στο TorrentFreak.

Φυσικά, η κοινή χρήση αρχείων είναι ένα μόνο από τα σημεία που περιλαμβάνονται στη λίστα με τις επερχόμενες αλλαγές, καθώς και το σύνολο των μεταρρυθμίσεων είναι ευρύτερο. Είναι όπως καταλαβαίνεται αρκετά σοβαρά θέματα που μάλον είναι απαραίτητο να εξεταστούν σε πολιτικό επίπεδο χωρίς την συμβολή των λόμπι της βιομηχανίας. Αυτό δεν γνωρίζουμε κατά πόσο είναι εφικτό.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS