ΑρχικήinetToyota FV2 concept car το όχημα που νιώθει τον οδηγό

Toyota FV2 concept car το όχημα που νιώθει τον οδηγό

Το όραμα της Toyota για τις μεταφορές του μέλλοντος περιλαμβάνει ένα αυτοκίνητο που μπορεί να διαβάσει τα συναισθήματά σας και τις εκφράσεις του προσώπου σας, ένας πρωτοποριακός δεσμός μεταξύ μηχανής και ανθρώπου.

Το Tokyo Motor Show, είναι ένα ετήσιο γεγονός που ξεκινάει στις 22 Νοεμβρίου. Η ιαπωνική εταιρεία θέλοντας να προβάλει την έκθεση παρουσίασε το FV2 concept car.

Η Toyota ανέφερε ότι το υβριδικό αυτοκίνητο-μηχανή, (ένα τρίκυκλο) “ενισχύει την οδηγική εμπειρία με τη σωματική και συναισθηματική σύνδεση με τον οδηγό.”
Πως γίνεται όμως αυτή η σύνδεση; Με την ανάγνωση φωνής και των εκφράσεων του προσώπου, το FV2 μπορεί να αναγνωρίσει τις διαθέσεις και να προσαρμοστεί αναλόγως. Για παράδειγμα, το παρμπρίζ είναι εξοπλισμένο με μια φουτουριστική οθόνη που θα αλλάζει χρώμα ανάλογα με τη διάθεση του οδηγού. Έτσι, αν ο οδηγός είναι θυμωμένος με κάτι η οθόνη θα γίνεται κόκκινη για να προειδοποιεί τους άλλους οδηγούς. Η οθόνη του παρμπρίζ θα αναφέρει επίσης τις συνθήκες κυκλοφορίας και πληροφορίες για την ασφάλεια.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε το FV2 μπορείτε να κατεβάσετε τις εφαρμογές demo για iOS και Android.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS