ΑρχικήinetΤο Wikileaks διαρρέει το TPP και εκθέτει τον Obama στο Κογκρέσο

Το Wikileaks διαρρέει το TPP και εκθέτει τον Obama στο Κογκρέσο

Το Wikileaks δημοσίευσε το κεφάλαιο για το Internet του μυστικού Trans-Pacific Partnership, που περιλαμβάνει τους όρους μιας παγκόσμιας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ διευθυντών από εταιρείες και της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Η διαρροή του συγκεκριμένου εγγράφου εξέθεσε τον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ καθώς είχε εκδοθεί χωρίς καμία δημοκρατική εποπτεία (το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ κράτησε το TPP μυστικό από το Κογκρέσο) . Το TorrentFreak που ανέλυσε το κείμενο συγκρίνει το TPP με το SOPA, ένα πολύ σκληρό νομοσχέδιο των ΗΠΑ περί πνευματικών δικαιωμάτων που κατέρρευσε όταν συνάντησε μαζικές παγκόσμιες διαμαρτυρίες.

wikileaks tpp

Πολλά θέματα καλύπτονται στο κεφάλαιο που διέρρευσε για τους περιορισμούς στο Internet , όπως νέοι όροι δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, αυξημένες ποινές για την παράβαση τους και περισσότερη ευθύνη των ISP.

Η υποδοχή στη συμφωνία που διέρρευσε έχει ξεσηκώσει το Internet. Η Knowledge Ecology International αναφέρει ότι το TPP όχι μόνο προτείνει την επέκταση των προνομίων των κατόχων των δικαιωμάτων και αυξάνει τις ποινές για τις σχετικές παραβιάσεις, αλλά σχεδιάζει επίσης και την δημιουργία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας των δεδομένων.

Να υπενθυμίσουμε ότι το  SOPA σταμάτησε μπροστά στις μαζικές κινητοποιήσεις όλης της διαδικτυακής κοινότητας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS