ΑρχικήsecurityΠως να σταματήσετε την Google να χρησιμοποιεί το προφίλ σας στο Google...

Πως να σταματήσετε την Google να χρησιμοποιεί το προφίλ σας στο Google Plus σαν caller ID

Μετά τη Facebook έχει σειρά η Google. Εάν έχετε ένα τηλέφωνο με Android που έχει καταχωρηθεί με τις υπηρεσίες της Google, η Google προσαρμόζει τον αριθμό τηλεφώνου σας στο προφίλ σας στο Google Plus που σχεδιάζει να μετατρέψει σε ένα ακόμη de-anonymizing εργαλείο.

google+
Όλα τα τηλέφωνα έχουν έχουν ένα ID για την αναγνώριση κλήσης. Αλλά από το 2014, η Google προσθέτει το αναγνωριστικό ID των Android στο προφίλ του Google Plus.

Αν έχετε καταχωρήσει τον αριθμό τηλεφώνου σας στην με την Google τότε φαίνεται πως δεν σας απασχολεί οπότε και αυτή η δημοσίευση μάλλον δεν είναι για εσάς. Αν όμως δεν επιθυμείτε να υπάρχει ο αριθμός στο διαδίκτυο διαβάστε παρακάτω.

Τα προφίλ Google Plus απαιτούν ένα πραγματικό όνομα, μια πολιτική που η Google προσπαθεί να εφαρμόζει κατά γράμμα, ακόμη και μέχρι το σημείο που ορισμένοι χρήστες έχουν αναγκαστεί να αποστέλλουν τις αστυνομικές τους ταυτότητες.
Έτσι, αν κάποιος σας καλεί θα μπορεί να δει την φωτογραφία που έχετε στο Google Plus και το πραγματικό σας όνομα.

Με το “Smarter Caller ID” της Google ένα χαρακτηριστικό που εμφανίστηκε στο Android 4.4 KitKat, δεν θα χρειάζεται να είστε στο βιβλίο διευθύνσεων κάποιου για να βλέπει το το όνομα και την φωτογραφία του προφίλ σας κατά την διάρκεια των κλήσεων. Ακόμα και αν κάποιος εντελώς άγνωστος σας καλέσει κατά λάθος θα μπορεί να δει το όνομα και την φωτογραφία σας.

Αν δεν σας αρέσει σαν ιδέα δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε την διεύθυνση https://www.google.com/settings/phone και να αλλάξετε τις ρυθμίσεις.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS