ΑρχικήinetΤο γράμμα του Edward Snowden προς την Γερμανία.

Το γράμμα του Edward Snowden προς την Γερμανία.

“Το να λες την αλήθεια δεν είναι έγκλημα”

(Μεταφράζουμε στα ελληνικά):

Προς όλους τους ενδιαφερόμενους,

Έχω κληθεί να σας γράψω σχετικά με τη δική σας έρευνα για την μαζική παρακολούθηση.

Είμαι ο Edward Joseph Snowden, είχα εργαστεί στο παρελθόν μέσω συμβάσεων ή με άμεση πρόσληψη ως τεχνικός εμπειρογνώμονας για την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών, την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών και την Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας (United States National Security Agency, Central Intelligence Agency, and Defense Intelligence Agency).

Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας μου σε αυτούς τους οργανισμούς, πιστεύω ότι είδα συστηματικές παραβιάσεις του νόμου από την κυβέρνησή μου, που μου δημιούργησαν μια ηθική υποχρέωση να ενεργήσω. Ως αποτέλεσμα της υποβολής των εκθέσεων μου για αυτές τις ανησυχίες, είμαι αντιμέτωπος με μια σοβαρή και διαρκή εκστρατεία δίωξης, που με ανάγκασε να αποχωριστώ την οικογένεια και το σπίτι μου. Ζω σήμερα στην εξορία, στο πλαίσιο επιχορήγησης με προσωρινό άσυλο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, από την Ρωσική Ομοσπονδία.

Με παρηγορεί η ανταπόκριση που υπάρχει πάνω στην πράξη της πολιτικής μου έκφρασης, τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και αλλού. Οι πολίτες σε όλο τον κόσμο, καθώς και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι -και μέσα στις Ηνωμένες Πολιτείες- έχουν κρίνει αυτήν μου την αποκάλυψη, ενός ασύδοτου συστήματος διάχυτης παρακολούθησης, ως την παροχή μιας δημόσιας υπηρεσίας. Αυτές οι αποκαλύψεις κατασκοπείας οδήγησαν στην πρόταση πολλών νέων νόμων και πολιτικών για την αντιμετώπιση αυτών που πριν απέκρυπταν τις καταχρήσεις της εμπιστοσύνης του κοινού. Τα οφέλη για την κοινωνία αυτής της αυξανόμενης γνώσης γίνονται όλο και πιο σαφή και ταυτόχρονα και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν αποδεικνύεται ότι έχουν μετριαστεί.

Αν και το αποτέλεσμα των προσπαθειών μου είναι αποδεδειγμένα θετικό, η κυβέρνησή μου συνεχίζει να αντιμετωπίζει την διαφωνία μου ως προδοσία, και αποσκοπεί στην ποινικοποίηση του πολιτικού λόγου με κακούργημα και χωρίς να υπάρχει καμία δυνατότητα υπεράσπισης. Ωστόσο, το να λες την αλήθεια δεν είναι έγκλημα. Είμαι βέβαιος ότι με την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών θα εγκαταλείψει αυτή την επιβλαβή συμπεριφορά. Ελπίζω ότι όταν οι δυσκολίες αυτής της ανθρωπιστικής κατάστασης που βιώνω θα έχουν επιλυθεί, θα είμαι σε θέση να συνεργαστώ για την υπεύθυνη εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών σχετικά με τις αναφορές μου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ιδίως όσον αφορά για την αλήθεια και την αυθεντικότητα των εγγράφων, κατά περίπτωση και σύμφωνα με το νόμο.

Ανυπομονώ να μιλήσω μαζί σας στη χώρα σας, όταν η κατάσταση μου θα έχει επιλυθεί, και σας ευχαριστώ για τις προσπάθειές σας στην τήρηση των διεθνών νόμων που προστατεύουν όλους μας.

Με τις καλύτερες ευχές μου.

Edward Snowden
31 Οκτωβρίου, 2013

Μετάφραση: Κόμμα Πειρατών Ελλάδας

snowden letter

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS