ΑρχικήinetΠιστέψατε τα δημοσιεύματα με τα πάρκα αιολικής ενέργειας του Facebook;

Πιστέψατε τα δημοσιεύματα με τα πάρκα αιολικής ενέργειας του Facebook;

Αν και υπήρξαν αρκετά πρωτοσέλιδα από χθες που εκθείαζαν την κίνηση του Facebook, που θα χρησιμοποιήσει αιολική ενέργεια στα νέα datacenter του, μάλλον δεν θα πρέπει να τα πιστεύετε ακόμα και αν προέρχονται από “αξιόπιστες” πηγές.

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κάποιος ρεαλιστικός τρόπος για να τροφοδοτήσεις άμεσα ένα datacenter με αιολική ενέργεια και μόνο. Για να εξισορροπήσετε τη στάθμη της ενέργειας, έτσι ώστε η ζήτηση και η διαθεσιμότητα να συναντιούνται, θα ήταν απαραίτητο να ληφθούν αρκετά μέτρα για την αποθήκευση της ενέργειας σε μονάδες για να εξομαλύνετε την καμπύλη παροχής ρεύματος.

Σε μικρότερη κλίμακα, οι εγκαταστάσεις που εξαρτώνται 100% από αιολική ή ηλιακή ενέργεια χρησιμοποιούν γενικά τράπεζες μπαταριών για να παρέχουν μια σταθερή παροχή ενέργειας, από τις ανεμογεννήτριες ή τα ηλιακά πάνελ διατηρώντας τις μπαταρίες φορτισμένες. Αν και είναι μια πρακτική λύση για ένα μικρό κτίριο ή ένα σπίτι που βρίσκεται μακριά από τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, δεν είναι ιδανικό για ένα datacenter.

Και οι νέες εγκαταστάσεις του Facebook, δεν θα εξαρτιούνται από την αιολική ενέργεια με οποιονδήποτε τρόπο .

facebook-v1
Αναπαράσταση της εμφάνισης του σχεδιαζόμενου αιολικού πάρκου

Το Facebook στις νέες του εγκαταστάσεις στην Αϊόβα συνεργάζεται με το τοπικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας για να φτιάξει ένα αιολικό πάρκο 138 MW στη περιοχή. Παρά την εγγύτητα, το αιολικό πάρκο δεν θα τροφοδοτεί το datacenter. Μάλλον το datacenter θα αντλεί ενέργεια από το ίδιο δίκτυο που θα τροφοδοτείται από το αιολικό πάρκο. Στόχος του Facebook είναι να τροφοδοτήσει το κέντρο δεδομένων με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η εταιρεία θα πρέπει να κάνει χρήση των ανανεώσιμων ενεργειακών πιστοποιητικών του προγράμματος της EPA, καθώς έχουν προφανώς διατηρήσει τα δικαιώματα REC στο έργο κατασκευής του αιολικού πάρκου.
Ένα REC δημιουργείται για κάθε 1000 kWh που έχουν παραχθεί από την ανανεώσιμη πηγή ενέργειας. Αυτά τα πιστοποιητικά θα τα χρησιμοποιήσει το Facebook για να αντισταθμίσει και να μετρήσει τις ενεργειακές ανάγκες του νέου κέντρου δεδομένων. Η EPA μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μία φορά και εφόσον πωλείται, μετριέται πλέον ως πράσινη ενέργεια.

rec
Έτσι, ακόμη και αν υπάρχει πολύς καπνός και πολλές δημοσιεύσεις που θέλουν την επιχείρηση να χρησιμοποιεί πράσινη ενέργεια, στην προκειμένη περίπτωση του Facebook η αλήθεια είναι ότι γίνεται προσπάθεια να υπάρξει μια υποδομή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τα κέντρα δεδομένων του.

ZDNet

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS