ΑρχικήinetΤο FBI ανακάλυψε παραβιάσεις σε κυβερνητικά συστήματα που δεν έχουν ανακοινωθεί από...

Το FBI ανακάλυψε παραβιάσεις σε κυβερνητικά συστήματα που δεν έχουν ανακοινωθεί από τους Anonymous

Reuters. Σύμωνα με το FBI, ακτιβιστές hackers από τους Anonymous έχουν πρόσβαση σε συστήματα της κυβέρνησης των ΗΠΑ σε πάρα πολλούς οργανισμούς έχουν κλέψει ευαίσθητες πληροφορίες σε μια επιχείρηση που ξεκίνησε σχεδόν πριν από ένα χρόνο.

anon

Οι hackers εκμεταλλευόμενοι ένα ελάττωμα στο λογισμικό της Adobe Systems Inc έχουν καταφέρει μια σειρά από ψηφιακές διαρρήξεις που ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβριο. Στη συνέχεια εγκατέστησαν “backdoors” για να μπορούν να επισκέπτονται τα παραβιασμένα συστήματα, δήλωσε το FBI σε ένα δελτίου Τύπου που δημοσίευσε το Reuters.

Το δελτίο, χαρακτήρισε τις επιθέσεις σαν “ένα διαδεδομένο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί.” Ανέφερε ότι οι παραβιάσεις έχουν επηρεάσει τον στρατό των ΗΠΑ, το Υπουργείο Ενέργειας, το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, και ίσως πολλές ακόμα υπηρεσίες.
Οι ερευνητές εξακολουθούν να συγκεντρώνουν πληροφορίες σχετικά με το πεδίο εφαρμογής της επιχείρησης των Anonymous. Το έγγραφο του FBI αναφέρει τι πρέπει να ψάξουν οι διαχειριστές συστημάτων για να διαπιστώσουν εάν τα συστήματα του έχουν παραβιαστεί.
Σύμφωνα με ένα εσωτερικό e-mail του γραμματέα του Υπουργού Ενέργειας Ernest Moniz προς τον διευθυντή προσωπικού, Kevin Knobloch, στα κλεμμένα δεδομένα περιλαμβάνονται προσωπικές πληροφορίες για τουλάχιστον 104.000 υπαλλήλους, εργολάβους, μέλη των οικογενειών τους και πολλών άλλων που συνδέονται με το Υπουργείο Ενέργειας, Στις πληροφορίες συμπεριλαμβάνονται σχεδόν 20.000 τραπεζικοί λογαριασμοί.
Το e-mail, είχε ημερομηνία 11 Οκτωβρίου.

Αξιωματούχοι του FBI δήλωσαν ότι το hacking συνδέεται με την υπόθεση του Lauri Love, ένας Βρετανός κάτοικος που κατηγορήθηκε στις 28 Οκτωβρίου για hacking σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο Υπουργείο Ενέργειας, του Στρατού, του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, του U.S. Sentencing Commission των ΗΠΑ και αλλού.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι επιθέσεις ξεκίνησαν όταν ο Lauri Love και άλλοι εκμεταλλεύτηκαν ένα κενό ασφαλείας στο Adobe ColdFusion, το οποίο χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ιστοσελίδων.

Ο εκπρόσωπος της Adobe, Heather Edell ανέφερε ότι δεν γνώριζαν αυτά που ισχυρίζεται το FBI. Πρόσθεσε βέβαια για να καλύψει ταν νώτα της ότι η πλειοψηφία των επιθέσεων στο λογισμικό της έχουν πραγματοποιηθεί σε προγράμματα που δεν είχαν ενημερωθεί με τα τελευταία patches ασφαλείας.
Το παράξενο σε αυτή την ιστορία είναι ότι οι Anonymous δεν είναι οι πρώτοι που ανακοινώνουν το hacking: “η πλειοψηφία των εισβολών δεν έχουν γίνει ακόμα δημοσίως γνωστές” ανέφερε το FBI. “Είναι άγνωστο το πόσα ακριβώς συστήματα έχουν παραβιαστεί, αλλά είναι ένα διαδεδομένο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί.”

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS