ΑρχικήinetΟι hackers πίσω από το CryptoLocker, δημιούργησαν site υποστήριξης πελατών

Οι hackers πίσω από το CryptoLocker, δημιούργησαν site υποστήριξης πελατών

Το CryptoLocker, εμφανίστηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2013 και απευθύνεται σε όλες τις εκδόσεις των Windows. Τα θύματα αυτού του μεταλλαγμένου ransomware, δεν βρίσκουν τον υπολογιστή τους κλειδωμένο αλλά τα αρχεία τους κρυπτογραφούνται με τέτοιο τρόπο που κανείς δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει. Φυσικά το κλειδί της κρυπτογράφησης είναι στα χέρια των hackers που εκβιάζουν τα θύματα τους, ζητώντας τους χρήματα για να τους παραδώσουν το κλειδί αποκρυπτογράφησης.
Η ιδέα είναι αρκετά επικερδής για τους απατεώνες, ειδικά αν το CryptoLocker, “χτυπήσει” πολύτιμα αρχεία, που δεν υπάρχουν αποθηκευμένα κάπου αλλού. Για να εξασφαλίσουν οι hackers ότι κανείς δεν θα μπορέσει να τους ανακαλύψει, απαιτούν πληρωμές σε Bitcoin, ένα μη ανιχνεύσιμο εικονικό “νόμισμα.”
Το θράσος τους όμως δεν σταματάει εδώ. Τελευταία, δημιούργησαν και ένα forum τεχνικής υποστήριξης “πελατών.” Φανταστείτε: “Παρακαλώ πως θα μπορούσαμε να σας hackάρουμε;”

Cryptlocker tor
Δεν θα αναφέρουμε το όνομα του forum, καθώς δεν επιθυμούμε να διαφημίζουμε κακόβουλες ενέργειες και να εξυπηρετούμε απατεώνες. Θα αναφέρουμε μόνο ότι υπάρχει στο  Deep Web και είναι προσβάσιμο μόνο μέσω του ανώνυμου δικτύου Tor. Η ιστοσελίδα φαίνεται να είναι μια υπηρεσία αποκρυπτογράφησης που έχει σχεδιαστεί για να μοιάζει με site υποστήριξης πελατών.
Η τιμή της αποκρυπτογράφησης πριν ανέβει η τιμή των Bitcoins στα 400 ευρώ, ήταν 4 Bitcoins στο κλειδί αποκρυπτογράφησης. Σήμερα η τιμή έχει πέσει στα 2 Bitcoins, δηλαδή γύρω στα 800 ευρώ.
Όλοι αυτοί που έχουν προσβληθεί από το CryptoLocker και δεν έχουν αντίγραφα ασφαλείας, θα σκεφτούν πολύ σοβαρά να πληρώσουν τα λύτρα. Γιατί αν και υπάρχουν προγράμματα που μπορούν να αφαιρέσουν τον ιό, τα αρχεία τους θα παραμείνουν κρυπτογραφημένα.

Αν δεν επιθυμείτε να είστε και σεις ένας από αυτούς, δημιουργήστε άμεσα αντίγραφα ασφαλείας στο σύστημα σας, καθώς οι μολύνσεις με CryptoLocker φαίνεται να είναι σε έξαρση.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS