ΑρχικήinetΤα νέα Ubuntu 14.04 LTS εμπνέονται από το Origami για τα εικονίδια...

Τα νέα Ubuntu 14.04 LTS εμπνέονται από το Origami για τα εικονίδια τους

New-Ubuntu-14-04-LTS-Icon-Theme-Uses-Origami-Concept

Τα Ubuntu 14.04 LTS είναι μια καλή ευκαιρία να παρουσιάσουν ένα νέο θέμα εικονιδίων και υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα που βασίζεται σε ένα μοτίβο origami.

Όταν οι σχεδιαστές αρχίζουν να κάνουν πρωτότυπα έργα τέχνης για τα λειτουργικά συστήματα, συνήθως ξεκινούν από το μηδέν ή απλά ενσωματώνουν την τρέχουσα τάση στην εργασία τους. Οι σχεδιαστές του Ubuntu έχουν καταφέρει να παράγουν κάτι μοναδικό, που δεν ακολουθεί τη γενική τάση, και το οποίο είναι εμπνευσμένο από την τέχνη.

Στην παρουσίαση των εικονιδίων του Ubuntu 14.04 που έγινε κατά τη διάρκεια του Ubuntu Developer Summit, ο  σχεδιαστής James Matthieu εξήγησε ότι χρησιμοποίησαν την λογική του origami για να απεικονίσουν τα διάφορα εικονίδια.

“Το προεπιλεγμένο σχήμα των εικονιδίων είναι ένα φύλλο χαρτί  και χρησιμοποιείται η επίδραση του origami για να διατηρηθεί η συνοχή του ύφους του εικονιδίου της εφαρμογής” είπε ο James Matthieu κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια διπλωμένη γωνία χρησιμοποιείται για φακέλους ή αρχεία, αλλά αν κοιτάξετε αρκετά κοντά στα εικονίδια θα δείτε την αναδίπλωση του “χαρτιού” όπως στο origami.

Ελπίζουμε ότι αυτό το νέο θέμα εικονιδίων θα εγκριθεί γιατί φαίνεται πολύ φρέσκια ιδέα και όμορφη.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS