ΑρχικήinetΆλλος ένας προμηθευτής της Apple βρέθηκε να παραβιάζει δικαιώματα εργαζομένων

Άλλος ένας προμηθευτής της Apple βρέθηκε να παραβιάζει δικαιώματα εργαζομένων

apple screen factoryReuters – Η Biel Crystal Manufactory Ltd, είναι μια εταιρεία με έδρα το Hong-Kong, που φτιάχνει οθόνες για την Apple Inc. Σύμφωνα με μια ομάδα που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Κινέζων εργαζομένων (SACOM) η εταιρεία παραβιάζει τα δικαιώματα των εργαζομένων της.

Η καταγγελία της ομάδας αναφέρει οι υπάλληλοι της εταιρείας εργάζονται 11 ώρες βάρδιες, επτά ημέρες την εβδομάδα, με μία ημέρα ρεπό κάθε μήνα.

Οι εργαζόμενοι, επίσης, συχνά τραυματίζονται χωρίς να δοθεί μια εύλογη αποζημίωση και πρέπει να υπογράφουν λευκά συμβόλαια για αυτό, αναφέρει η έκθεση. Τουλάχιστον πέντε εργαζόμενοι της εταιρείας αυτοκτόνησαν από το 2011.

Δεν υπήρξε κάποιο άμεσο σχόλιο από την Biel Crystal, αλλά η Kitty Potter, εκπρόσωπος της Apple στην ευρύτερη περιοχή της Κίνας, δήλωσε ότι η αμερικανική εταιρεία “εξετάζει τέτοιες περιπτώσεις.”

“Επιμένουμε στο να παρέχουν οι προμηθευτές μας ασφαλείς συνθήκες εργασίας, να αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους με αξιοπρέπεια και σεβασμό και να χρησιμοποιούν περιβαλλοντικά υπεύθυνες διαδικασίες κατασκευής, για τα προϊόντα της Apple” δήλωσε η Apple σε μια δήλωση που έκανε στο Reuters σαν απάντηση για την έκθεση SACOM.

Η Biel Crystal απασχολεί περισσότερους από 60.000 εργαζόμενους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας και έχει δύο εργοστάσια, ένα στην Guangdong και το άλλο στη Shenzhen. Δεν ήταν αμέσως σαφές για πόσο χρονικό διάστημα η Biel είναι προμηθευτής της Apple.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS