ΑρχικήinetΠειράματα ερασιτεχνών επιστημόνων σε χαμηλές θερμοκρασίες - βίντεο

Πειράματα ερασιτεχνών επιστημόνων σε χαμηλές θερμοκρασίες – βίντεο

Το ακραίο καιρικό φαινόμενο που έχει χτυπήσει τις ΗΠΑ τις τελευταίες μέρες έδωσε την ευκαιρία σε ερασιτέχνες επιστήμονες να κάνουν μερικά “δροσερά” πειράματα,  όπως το πάγωμα ενός T-shirt σε λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα, ή να μετατρέψουν στιγμιαία το νερό σε χιόνι.

Ένας χρήστης του YouTube που ονομάζεται Tom Rauen, από το Dubuquin της Αϊόβα ανέβασε ένα βίντεο που αποδεικνύει ότι η ακραία εξωτερική θερμοκρασία μπορεί να παγώσει ένα T-shirt σχεδόν αμέσως.

Το βρεγμένο μπλε T-shirt μέσα σε ένα λεπτό πάγωσε και έγινε άκαμπτο, αφού η εξωτερική θερμοκρασία που είναι κάτω από το μηδέν μετέτρεψε το νερό σε πάγο.

Αλλά και πρόσφατα παρουσιάστηκε βίντεο με το βραστό νερό από ένα νεροπίστολο να γίνεται αυτόματα χιόνι όταν πεταγόταν στοn αέρα.

Το ακραίο κρύο που πλήτει τις ΗΠΑ τις τελευταίες δύο ημέρες έχει αναγκάσει τις αρχές να προειδοποιήσουν τους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, ώστε να μην να παγώσουν στους δρόμους. Οι  θερμοκρασίες αναμένονται να φτάσουν τους -58F (-50C), λόγω ενός μετεωρολογικού φαινομένου γνωστού ως “πολική δίνη”.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS