ΑρχικήinetΠάτοι παπουτσιών ανιχνεύουν νάρκες

Πάτοι παπουτσιών ανιχνεύουν νάρκες

These-Lemur-Boot-Soles-Will-Save-Your-Life-by-Detecting-Mines-1

Οι νάρκες αποτελούν σε ορισμένα μέρη της Γης ένα μεγάλο βραχνά, τόσο για το στρατιωτικό όσο και το πολιτικό προσωπικό. Αλλά και εν καιρό πολέμου είναι ένας ύπουλος και δύσκολα ανιχνεύσιμος εχθρός. Η Lemur Studio Design με έδρα την Μπογκοτά, αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να κάνει κάποιος κάτι γι ‘αυτό.

Οι πόλεμοι και ιδιαίτερα οι εμφύλιοι ανά τον κόσμο, έχουν γίνει αιτία να γεμίσουν με νάρκες κατά προσωπικού αλλά και αντιαρματικές, οι δρόμοι και τα μονοπάτια, ακόμη και κοντά σε σπίτια, χωρίς να εξαιρούν νοσοκομεία, σχολεία κλπ. Ούτε καν τα εθνικά πάρκα είναι ασφαλή. Και δεν είναι μόνο εκεί το πρόβλημα. Συμμορίες ναρκωτικών χρησιμοποιούν νάρκες για την προστασία των αγροκτημάτων που έχουν κόκα, από τους εισβολείς. Οπότε όπως αντιλαμβάνεστε, υπάρχει σημαντική πιθανότητα ανθρώποι να τραυματίζονται ή σκοτώνονται από νάρκες.

Η Lemur Studio Design προσπαθεί να βοηθήσει την καταπολέμηση αυτής της απειλής το δικό της τρόπο. Δίνοντας την δυνατότητα στα παπούτσια σας να ανιχνεύουν νάρκες. Δεν μιλάμε για καινούργια ζευγάρια παπούτσια, αλλά για πάτους παπουτσιών που μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε παπούτσι.

These-Lemur-Boot-Soles-Will-Save-Your-Life-by-Detecting-Mines-2

Ονομάζεται SaveOneLife (σώσε μία ζωή). Η Lemur Studio Design υπέβαλε την ιδέα στο διαγωνισμό World Design Prize Impact 2013-2014. Εφευρέτης τους είναι ο Ivan Perez , και δημοσίευσε το έργο του κάτω από το project Lorena Cardenas.

To SaveOneLife δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα, αλλά τουλάχιστον θα μειώσει τον κίνδυνο από τις νάρκες κατά προσωπικού. Θα χρειαστούν χρόνια για να καθαριστούν όλα τα ναρκοπέδια στο κόσμο και ίσως ατελείωτες συνομιλίες για να μην γίνουν καινούργια.

Πώς λειτουργεί ο πάτος; Είναι κατασκευασμένος από ένα αγώγιμο υλικό και έχει ένα επίπεδο πηνίο τυπωμένο σε αυτό, το οποίο παράγει ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Το εν λόγω πεδίο ανιχνεύει μέταλλο και θα σας προειδοποιήσει για τυχόν ύπαρξη μετάλλου, όταν θα είστε σε ακτίνα των 2 μέτρων (6,5 πόδια) από αυτό. Ένας ενσωματωμένος στο πέλμα μικροεπεξεργαστής , στη συνέχεια, χρησιμοποιεί ένα ραδιοφωνικό πομπό για να στείλει ένα μήνυμα σε ένα ρολόι χεριού, το οποίο με την σειρά του ηχεί προειδοποιητικά και εμφανίζει τη θέση του μετάλλου σε μια μικρή οθόνη.

Σύμφωνοι, η ιδέα και η τεχνολογία αυτή κάλλιστα θα μπορούσε να έχει, αν δεν έχει γίνει ήδη, και στρατιωτική εφαρμογή. Οι στρατιώτες του πολύ κοντινού μέλλοντος πιθανά να το έχουν στο εξοπλισμό τους. Ας είναι όμως, αν δοθεί και στους άμαχους κατοίκους μιάς εμπόλεμης ζώνης τότε η ιδέα χαρακτηρίζεται ανθρωπιστική παρά στρατιωτική.

secnews.gr

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS