ΑρχικήinetΠόσοι κωδικοί πρόσβασης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Yahoo έχουν πραγματικά κλαπεί;

Πόσοι κωδικοί πρόσβασης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Yahoo έχουν πραγματικά κλαπεί;

Η Εταιρεία παραδέχεται τη «συντονισμένη επίθεση» , αλλά αρνείται να πει πόσα από τα 237 εκατομμύρια λογαριασμούς της επηρεάζονται.

Η Yahoo είναι η δεύτερη μεγαλύτερη υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε όλο τον κόσμο, μετά το Gmail της Google, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών comScore.

Υπάρχουν 273 εκατ. λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Yahoo σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 81 εκατ. στις ΗΠΑ.

Η Yahoo παραδέχθηκε σε ένα blog post σχετικά με την παραβίαση της ότι: «Οι πληροφορίες που ζητούνται στην επίθεση φαίνεται να είναι τα ονόματα και οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τους πληγέντες λογαριασμούς».

Ωστόσο, η εταιρεία δεν απάντησε στο e-mail ή τηλεφωνήματα από MailOnline προκειμένου να διευκρινιστεί η έκταση της παραβίασης.

Η Yahoo είπε ότι πιστεύει ότι τα ονόματα χρηστών και κωδικοί πρόσβασης δεν συλλέχθηκαν από τα δικά της συστήματα, αλλά από μια βάση δεδομένων από τρίτους.

Πάντως δεν είναι σαφές γιατί μια βάση δεδομένων κάποιου τρίτου μέρους,  έχει πληροφορίες σχετικά με τους λογαριασμούς Yahoo.

Η Yahoo είπε ότι προχωρά σε ανανέωση (reset) των κωδικών πρόσβασης για λογαριασμούς που επηρεάζονται και ότι «εφάρμοσε πρόσθετα μέτρα» για να εμποδίσει περαιτέρω επιθέσεις.

Με την υποκλοπή πραγματικών ονομάτων και κωδικών, οι χάκερ θα μπορούσαν να στείλουν ψεύτικα μηνύματα και να πραγματοποιήσουν (κάτι που είναι και ο μεγαλύτερος κίνδυνος) πιο σοβαρές παραβιάσεις που αφορούν τραπεζικές συνλλαγές και συναλλαγές σε εμπορικά sites.

Η παράβαση είναι το δεύτερο πρόβλημα για την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Yahoo μέσα σε δύο μήνες.
Τον Δεκέμβριο, η υπηρεσία υπέστη μια πολυήμερη διακοπή που ανάγκασε την Yahoo CEO, Marissa Mayer, να ζητήσει συγγνώμη.H υπόθεση διερευνάται σε συνεργασία με τις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS