ΑρχικήinetΈρχεται MacBook τροφοδοτούμενο με ηλιακή ενέργεια;

Έρχεται MacBook τροφοδοτούμενο με ηλιακή ενέργεια;

macbookΘα μπορούσαν τα MacBook να γίνουν σύντομα φιλικότερα προς το περιβάλλον, αλλά και ακόμη πιο κομψά, με την εξάλειψη… του καλωδίου τροφοδοσίας;

Στις αρχές της εβδομάδας, η Apple κατοχύρωσε πατέντα για μια νέα οθόνη που πιστεύεται ότι από την εξωτερική πλευρά θα έχει ηλιακές κυψέλες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα τεχνολογίας CNET, η αμερικανική Υπηρεσία Πατεντών και Ευρεσιτεχνιών χορήγησε στην εταιρεία του Κουπερτίνο ευρεσιτεχνία για μια «οθόνη ηλεκτρονικής συσκευής», στην οποία περιγράφεται μια οθόνη διπλής όψεως για φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, όπως είναι το MacBook. Η μία όψη θα είναι μια κανονική οθόνη, ενώ το πίσω μέρος θα αποτελείται από ηλιακές κυψέλες, μια δευτερεύουσα οθόνη και αισθητήρες αφής.

Όπως αναφέρεται στο επίσημο έγγραφο που κατατέθηκε για πρώτη φορά πριν από σχεδόν τέσσερα χρόνια, η διπλή οθόνη θα μπορούσε να κατασκευαστεί από μια ποικιλία υλικών, από μέταλλο και κεραμικό μέχρι γυαλί και ινώδη σύνθετα. Τοποθετημένα σε πολλά επίπεδα, τα υλικά αυτά θα μπορούσαν να προβάλλουν διαφορετικές πληροφορίες, π.χ. το διάσημο μήλο της Apple.

 

APPLE/USPTO

«Η οπίσθια πλάκα θα μπορούσε να αποτελείται από ηλεκτροχρωμικό γυαλί», αναφέρουν στο κείμενο οι εκπρόσωποι της Apple. «Φωτοβολταϊκές κυψέλες ίσως τοποθετηθούν κάτω από την οπίσθια πλάκα για να παράγουν ενέργεια με τη βοήθεια μιας εξωτερικής πηγής φωτός.»Άγνωστο παραμένει εάν ο όμιλος θα αποφασίσει τελικά να εφαρμόσει την πατέντα νο.8.638.549 στα MacBook ή σε κάποια από τις επόμενες σειρές φορητών υπολογιστών της. Η εξέλιξη όμως συζητιέται τόσο έντονα στις ιστοσελίδες και στα fora των φανατικών της Apple, που πιθανότατα πολλοί ελπίζουν η πατέντα να γίνει κάποτε πραγματικότητα.

naftemporiki.gr

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS