ΑρχικήinetAcademicTorrents, Torrents για ακαδημαϊκούς και όχι μόνο

AcademicTorrents, Torrents για ακαδημαϊκούς και όχι μόνο

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης δημιούργησαν μια ιστοσελίδα torrent που επιτρέπει σε ακαδημαϊκούς να μοιραστούν έγγραφα και δεδομένα.

Η σελίδα AcademicTorrents προσφέρει στους ερευνητές μια αξιόπιστη και αποκεντρωμένη πλατφόρμα για να μοιραστούν τις εργασίες τους με τους συμμαθητές τους, και τον υπόλοιπο κόσμο. Η ιστοσελίδα μέχρι τώρα φιλοξενεί πάνω από 1,5 petabytes δεδομένων, συμπεριλαμβανομένου και ενός χάρτη της NASA για τον Άρη.
Το site ξεκίνησε από τον Joseph Cohen και τον Henry Lo, δύο διδακτορικούς φοιτητές που εργάζονται στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης στη Βοστώνη. Η ιστοσελίδα έχει σαν στόχο να παρέχει στους ακαδημαϊκούς με μια φτηνή και αποκεντρωμένη πλατφόρμα για να μοιραστούν τις εργασίες και τα δεδομένα τους με τον υπόλοιπο κόσμο.

“Ο διαμοιρασμός δεδομένων είναι δύσκολος. Τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία έχουν όρια μεγέθους, και το να στήσεις servers έχει πάρα πολύ δουλειά. Έχουμε σχεδιάσει ένα κατανεμημένο σύστημα για την ανταλλαγή τεράστιων αρχείων – για τους ερευνητές, από τους ερευνητές. Το αποτέλεσμα είναι μια κλιμακούμενη, ασφαλή, και ανεκτική αποθήκη δεδομένων, με απίστευτες γρήγορες ταχύτητες download” αναφέρουν ο Cohen και Lo.

Η AcademicTorrents τρέχει το δικό της tracker και υποστηρίζει web-seeds, έτσι τα αρχεία είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή.

Ένας από τους στόχους του προγράμματος είναι να δώσει ξανά την έρευνα στους ερευνητές, αντί να είναι κλειδωμένη πίσω από paywalls. Σήμερα, οι περισσότερες από τις κορυφαίες εκδόσεις επιφέρουν χρήμα στους εκδότες, αλλά με την AcademicTorrents κάθε έκδοση θα διανέμεται δωρεάν.

Στο site μπορείτε να βρείτε ένα χάρτη της NASA (42 gigabyte) που παρουσιάζει τον πλανήτη Άρη, καθώς και ένα πρόσφατο αντίγραφο του Wikipedia.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS