ΑρχικήinetΠάνοπλο σε hardware και λογισμικό το νέο Samsung Galaxy Note

Πάνοπλο σε hardware και λογισμικό το νέο Samsung Galaxy Note

Galaxy-Note-10-1-2014-EditionΚυριολεκτικά πάνοπλο σε hardware και λογισμικό έρχεται το Galaxy Note 10.1 2014 Edition της Samsung, το κορυφαίο tablet της κορεατικής εταιρείας που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Η 10,1 ιντσών συσκευή προσφέρει μια πολύ μεγάλη ποικιλία από λειτουργίες, αφού για παράδειγμα είναι το μοναδικό Android μοντέλο που όχι μόνο συνοδεύεται από πένα, αλλά και υποστηρίζει αναγνώριση γραφικών χαρακτήρων στα ελληνικά, για να μετατρέπει τα χειρόγραφα σε πληκτρολογημένα κείμενα. Επομένως, δίνει τη δυνατότητα στον κάτοχό του να το αξιοποιήσει σαν «πολυεργαλείο», για οποιαδήποτε εργασία μπορεί να φέρει εις πέρας μια ταμπλέτα.

Ο κατάλογος με τα εξαρτήματα που συγκαταλέγονται στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας, και υπάρχουν στο καινούργιο Galaxy Note, ξεκινάει από την υψηλή ανάλυση της οθόνης του (2.560 x 1.600 pixel), χάρις στην οποία αποδίδονται με εξαιρετική ευκρίνεια ακόμη και οι απειροελάχιστες λεπτομέρειες από τα γραφικά ή τις εικόνες. Και συνεχίζεται με τον οκταπύρηνο επεξεργαστή του tablet, που στην πραγματικότητα είναι συνδυασμός δύο τετραπύρηνων CPU, με συχνότητα χρονισμού 1,9 και 1,3 GHz αντίστοιχα.

Η συγκεκριμένη επιλογή βοηθάει τη συσκευή να έχει άκρως ικανοποιητική αυτονομία, καθώς, σε συνδυασμό με την 8220 mAh μπαταρία, με μία φόρτιση μπορεί να αναπαράγει βίντεο έως και για 10 ώρες και μουσική για τουλάχιστον 5 ημέρες. Παράλληλα, εκτινάσσει την ταχύτητα της ταμπλέτας, η οποία ανταποκρίνεται αστραπιαία μέχρι και στα πιο απαιτητικά βιντεοπαιχνίδια. Το ίδιο συμβαίνει και όταν κάποιος χρησιμοποιήσει τη λειτουργία Multi Window για να προβάλει στην οθόνη δύο εφαρμογές παράλληλα, ακόμη κι αν π.χ. στο ένα «παράθυρο» έχει επιλέξει την αναπαραγωγή μιας ταινίας.

Ανήκοντας στη σειρά Note, το tablet δεν θα μπορούσε επίσης να μη συνοδεύεται από γραφίδα, η οποία αυτή τη φορά είναι «εξυπνότερη» και πολύ πιο εύχρηστη. Ετσι, με τη γραφίδα μπορεί κανείς να γράψει μικρές προτάσεις, μια διεύθυνση ή ένα τηλέφωνο, ενώ η τεχνολογία αναγνώρισης γραφικών χαρακτήρων θα αναλάβει να τα «μεταφράσει» σε κείμενο ή σε νέα καταχώριση στον τηλεφωνικό κατάλογο. Επίσης, η πρόσβαση στις βασικότερες λειτουργίες είναι πολύ εύκολη, αφού βρίσκονται στο S Command, ένα κυκλικό μενού που προβάλλεται στην οθόνη πατώντας ένα μικρό κουμπί στη γραφίδα.

Οπως είναι φυσικό, από το Note δεν λείπουν η υποδοχή για κάρτες micro SD, οι δύο κάμερες (με την κύρια φωτογραφική στην «πλάτη» του να είναι αρκετά καλή για tablet), το GPS, η υποστήριξη MHL, καθώς και όλες οι τεχνολογίες για ασύρματη σύνδεση με άλλες συσκευές (DLNA, Bluetooth, Wi-Fi Direct). Διαθέτοντας ακόμη και πομπό υπερύθρων για να αναλαμβάνει και ρόλο τηλεκοντρόλ, το tablet διατίθεται σε έκδοση Wi-Fi ή Wi-Fi & 4G, κοστίζοντας στην Ελλάδα από 540 και 630 ευρώ.

kathimerini.gr

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS