ΑρχικήinetΤο έδαφος του Άρη δεν είναι καθόλου φιλικό στο Curiosity rover

Το έδαφος του Άρη δεν είναι καθόλου φιλικό στο Curiosity rover

Οι ελεγκτές της αποστολής του Curiosity rover στο Jet Propulsion Laboratory της NASA (JPL) στην Πασαντένα της Καλιφόρνια, έχουν αρχίσει να ανησυχούν για το rover τους, καθώς η τραχιά επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη έχει προκαλέσει ρήγματα στους τροχούς του.

Curiosity Wheel

Το ρομπότ είναι κατευθύνεται προς κύριο προορισμό του, το όρος Sharp που έχει ύψος 5 χιλιόμετρων. Δυστυχώς, ο δρόμος είναι γεμάτος από ακανόνιστες πέτρες, οι οποίες προκαλούν μεγάλες ζημιές στις ζάντες αλουμινίου του rover.

Η ζημία επιδεινώνεται από το γεγονός ότι το Curiosity ζυγίζει σχεδόν 1 τόνο, και έχει το μέγεθος ενός Mini Cooper. Μετά την ανάλυση των νέων φωτογραφιών που τράβηξε το rover από τους τροχούς του, οι ειδικοί πιστεύουν ότι θα πρέπει να αναπτυχθεί μια νέα λύση πλοήγησης προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι η αποστολή θα ολοκληρωθεί με επιτυχία, όπως αναφέρει το Universe Today.

Οι πρώτες τρύπες στις ζάντες αλουμινίου του Curiosity είχαν παρατηρηθεί από το φθινόπωρο του 2013. Από τότε, οι επιστήμονες του JPL που ελέγχουν για τυχόν νέα σημάδια, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι ζημιές αυξάνονται κάθε μήνα που περνάει.
Η ζημιά δε στον αριστερό μπροστινό τροχό είναι ιδιαίτερα ανησυχητική για τους επιστήμονες, δεδομένου ότι εχει δημιουργηθεί μια ρωγμή μήκους από 5 έως 8 cm. Ωστόσο, οι ερευνητές έχουν ήδη σκεφτεί μια λύση για να αποφύγουν η περαιτέρω ζημίες. Η πρώτη ιδέα είναι, να αναζητήσουν ένα, ομαλότερο  δρομολόγιο για την πορεία του rover, προς το όρος Sharp, μεσα από αμμόλοφους που δεν περιέχουν, κοφτερές πέτρες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS