ΑρχικήinetARMATIX Smart System «Εξυπνο» όπλο αναγνωρίζει τον ιδιοκτήτη του

ARMATIX Smart System «Εξυπνο» όπλο αναγνωρίζει τον ιδιοκτήτη του

To όπλο του Τζέιμς Μποντ με στόχο τον περιορισμό της βίας, επινόησε η γερμανική εταιρεία Armatix. To Smart System iP1, όπως ονομάζεται, λειτουργεί μόνο στα χέρια του ιδιοκτήτη του και σε συνδυασμό με ένα «έξυπνο» ρολόι.

201e995035

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, το ρολόι αποστέλλει στο όπλο αναγνωριστικά ραδιοκύματα, ξεκλειδώνοντάς το και αποτρέποντας έτσι τη χρήση του από κάποιον άλλον εκτός του νόμιμου κατόχου του. Χωρίς το συνοδευτικό ρολόι, κατά την Armatix, το όπλο κλειδώνει και η χρήση του είναι αδύνατη.

Οπλοφορία hi-tech

Η κατάσταση του όπλου είναι ορατή από τη φωτεινή σήμανση που φέρει στο πίσω μέρος του: όταν αυτή είναι πράσινη σημαίνει ότι το όπλο είναι ξεκλείδωτο, ενώ όταν είναι κόκκινη το όπλο είναι κλειδωμένο. Όπως περιγράφει η επινοήτρια εταιρεία στην επίσημη ιστοσελίδα της, το όπλο απενεργοποιείται αυτόματα κάθε φορά που απομακρύνεται από το ρολόι και βγαίνει εκτός της εμβέλειάς του.

Armatix-Smart-Gun

«Η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση σύγχρονων κοινωνικών ζητημάτων, όπως για παράδειγμα η βία και η χρήση όπλων» εξηγεί από την πλευρά του ο δισεκατομμυριούχος αμερικανός επενδυτής καινοτόμων πρότζεκτ ο οποίος είναι από τους χρηματοδότες και του hi-tech όπλου , Ρον Κόνγουει. Για παράδειγμα, αν ένας διαρρήκτης μπει στο σπίτι του κατόχου του «έξυπνου» όπλου, δε μπορεί ακινητοποιώντας τον, να του το πάρει και να το χρησιμοποιήσει εναντίον του.

Σε επόμενη φάση, η εταιρεία Armatix σκέφτεται να επικεντρωθεί στη δημιουργία «φορετών» συσκευών, π.χ. έξυπνα ρολόγια, τα οποία θα επικοινωνούν και με άλλα όπλα και θα ενημερώνουν τον κάτοχό τους σε περίπτωση μετακίνησης ή χρήσης τους από άλλο άτομο. Άλλη ιδέα, αφορά τη δημιουργία ενός συστήματος αναγνώρισης των δακτυλικών αποτυπωμάτων του ιδιοκτήτη.

tovima.gr

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS