ΑρχικήinetΤέσσερις νέες κατηγορίες για τον Ross Ulbricht του Silk Road

Τέσσερις νέες κατηγορίες για τον Ross Ulbricht του Silk Road

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς του Manhattan κατηγορούν επισήμως τον Ross Ulbricht, τον φερόμενο εγκέφαλο της περιβόητης online ναρκοαγοράς Silk Road, ότι είναι η κινητήριος δύναμη μιας μεγάλης επιχείρησης διακίνησης ναρκωτικών, λαθρεμπορίου ναρκωτικών, hacking, και ξέπλυμα χρήματος.

silk road main
Οι τέσσερις κατηγορίες ανακοινώθηκαν σε ένα νέο κατηγορητήριο την Τρίτη από την Εισαγγελέα των ΗΠΑ της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης .

Ίσως προκαλεί έκπληξη, που δεν υπήρχε καμία κατηγορία που σχετίζονται με τις έξι δολοφονίες που οι ομοσπονδιακοί πράκτορες ήθελαν να έχει διαπράξει ο Ross Ulbricht. Το αρχικό κατηγορητήριο ήθελε τον Ross Ulbricht να έχει διατάξει πληρωμένους δολοφόνους να εκτελέσουν δύο δολοφονίες, ένας αριθμός που αυξήθηκε αργότερα.

Ωστόσο, ο Ross Ulbricht αντιμετωπίζει μια νες κατηγορία, αυτή της “συνεχιζόμενης εγκληματικής επιχείρησης,” που συνήθως επιβάλλεται κατά των ηγετών του οργανωμένου εγκλήματος.

Η νέα κατηγορία μπορεί να επιφέρει μια ελάχιστη ποινή φυλάκισης και κατ ‘ανώτατο όριο μια ισόβια κράτηση. Η κατηγορία της συνωμοσίας “θα μπορούσε ενδεχομένως να τον στείλει ισόβια στη φυλακή, ή τουλάχιστον για 10 χρόνια. Οι άλλες δύο κατηγορίες θα επιφέρουν μικρότερο ποινές: μέχρι 5 έτη για πειρατεία και κατ ‘ανώτατο όριο 20 έτη για το ξέπλυμα χρήματος.
Σε μια δήλωσή του στο Forbes, ο δικηγόρος του Ulbricht του Joshua Dratel δήλωσε ότι το νέο κατηγορητήριο “δεν περιέχει καμία νέα πραγματική κατηγορία” και ότι ο Ulbricht θα δηλώσει αθώος.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS