ΑρχικήinetΗ IBM παραχωρεί τον super υπολογιστή Watson για την επίλυση του προβλήματος...

Η IBM παραχωρεί τον super υπολογιστή Watson για την επίλυση του προβλήματος της Αφρικής

Η IBM ανακοίνωσε σήμερα ότι θα παραχωρήσει την πλατφόρμα του σούπερ υπολογιστή της Watson στην Αφρική, για να βοηθήσει τους ερευνητές να αναπτύξουν εμπορικά βιώσιμες λύσεις σε βασικούς τομείς όπως την υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση, το νερό και την αποχέτευση, την κινητικότητα των ανθρώπων και τη γεωργία.
IBM Watson

Τα υπολογιστικά συστήματα Watson ήρθαν στο προσκήνιο όταν ο σούπερ υπολογιστής “κέρδισε” το κουίζ Jeopardy στις ΗΠΑ, αποδεικνύοντας τις δυνατοτήτες της τεχνητής νοημοσύνης του. Ο υπολογιστής χρησιμοποιεί συστήματα και λογισμικό που βελτιώνουν την εκμάθηση, και ως εκ τούτου, μπορεί να παρέχει λύσεις σε πολύπλοκα ερωτήματα αναλύοντας μαζικά μεγάλες ποσότητες δεδομένων.

Η ανάλυση των Big Data της Αφρικής θα μπορούσε να βοηθήσει την ήπειρο να αποκτήσει μια καλύτερη κατανόηση σε θέματα όπως τα πρότυπα των τιμών των τροφίμων, τις εκτιμήσεις του ΑΕΠ και τον αριθμό της φτώχειας, για την πρόβλεψη των ασθενειών.

Ο Kamal Bhattacharya, διευθυντής της IBM Research στην Αφρική, αναφέρει: “Με την ικανότητα να μάθησης από τα αναδυόμενα πρότυπα, την ανακάλυψη νέων συσχετίσεων, οι γνωστικές ικανότητες του Watson έχουν τεράστιες δυνατότητες στην Αφρική, και θα βοηθήσουν να επιτευχθεί στις επόμενες δύο δεκαετίες, αυτό που σήμερα οι ανεπτυγμένες αγορές έχουν επιτύχει σε χρονικό διάστημα δύο αιώνων.”

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS