ΑρχικήinetΕκτός αγοράς PC η SONY: πουλά το τμήμα των υπολογιστών Vaio

Εκτός αγοράς PC η SONY: πουλά το τμήμα των υπολογιστών Vaio

Πριν λίγες ημέρες από τη Sony διέψευσαν πως η Lenovo θα αποκτήσει το τμήμα των υπολογιστών της, αλλά σημείωσαν πως εξετάζουν διάφορα ενδεχόμενα για το συγκεκριμένο ζημιογόνο τμήμα.

sony-vaio

Εν τέλει, το τμήμα των VAIO PC δεν θα παραμείνει στην εταιρεία αφού όπως έγινε γνωστό σήμερα αποφασίστηκε να πωληθεί στην εταιρεία Japan Industrial Partners, ενώ η Sony θα επικεντρωθεί στα “Post PC” προϊόντα, τα smartphones και τα tablets.

Επιπλέον, αποφασίστηκε από την εταιρεία πως το επίσης ζημιογόνο τμήμα τηλεοράσεων θα αυτονομηθεί και θα επανέλθει στην κερδοφορία το επόμενο οικονομικό έτος.

Η συμφωνία με την Japan Industrial Partners θα ολοκληρωθεί στο τέλος του επόμενου μήνα.

Από τη Sony ανέφεραν πως έχει σταματήσει η ανάπτυξη νέων υπολογιστών, ενώ οι πωλήσεις και η διανομή θα σταματήσουν όταν τα τελευταία προϊόντα που ανακοινώθηκαν θα διατεθούν στην αγορά.

Όσον αφορά στους εργαζομένους, θα χαθούν περίπου 5.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως. Οι 1.500 θέσεις αφορούν στην Ιαπωνία, με την Japan Industrial Partners να δηλώνει πως θα επαναπροσλάβει περίπου 250 – 300 στα τμήματα σχεδιασμού κατασκευής και πωλήσεων.

Οι εγγυήσεις των προϊόντων θα ισχύουν κανονικά μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

Πηγή: e-pcmag.gr

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS