ΑρχικήinetΤο Twitter «μοιράζεται» τα δεδομένα του με τον ακαδημαϊκό κόσμο

Το Twitter «μοιράζεται» τα δεδομένα του με τον ακαδημαϊκό κόσμο

Ένα πιλοτικό πρόγραμμα ονόματι Twitter Data Grants ξεκίνησε το Twitter, μέσω του οποίου θα δοθεί σε κάποια ερευνητικά ιδρύματα πρόσβαση στα «δημόσια και ιστορικά δεδομένα του» (ήτοι, στο αρχείο των tweets).

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου/ εργαλείου microblogging, «με πάνω από 500 εκατ. tweets την ημέρα, το Twitter έχει ένα επεκτεινόμενο σύνολο δεδομένων, από το οποίο μπορούμε να αντλήσουμε πληροφορίες σχετικά με μία μεγάλη ποικιλία θεμάτων, από ζητήματα υγείας, όπως το πού και πότε μπορεί να εμφανιστεί γρίπη, μέχρι παγκόσμιας εμβέλειας γεγονότα».

Μέχρι τώρα, όπως σημειώνεται, η όλη υπόθεση της συνεργασίας με το Twitter για να αποκτηθεί πρόσβαση σε δεδομένα ήταν «πρόκληση» για ερευνητές εκτός της εταιρείας.

«Το πρόγραμμα Data Grants σκοπεύει να το αλλάξει αυτό συνδέοντας ερευνητικούς φορείς και ακαδημαϊκούς με τα δεδομένα που χρειάζονται» συμπληρώνεται. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δυνατή μέσω υποβολής σχετικής πρότασης/αιτήματος μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Για το αρχικό πιλοτικό πρόγραμμα, θα επιλεγεί σχετικά περιορισμένος αριθμός φορέων, Επίσης, πέρα από τα δεδομένα, θα δοθούν ευκαιρίες στα ιδρύματα που θα επιλεγούν να συνεργαστούν με μηχανικούς και ερευνητές του Twitter.

Σημειώνεται ότι τα αρχεία του Twitter φτάνουν μέχρι και το 2006, ενώ στο παρελθόν έχουν υπάρξει παρεμφερείς συνεργασίες, όπως με το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Όπως είχε αναφέρει παλαιότερα στο Wired ο Ντέβιν Γκάφρεϊ, developer στην τεχνολογική startup Little Bird και κάτοχος Master στην Κοινωνική Επιστήμη του Ίντερνετ από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, τα δεδομένα από κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και το Twitter αποτελούν πιθανότατα το μεγαλύτερο αρχείο ανθρώπινης αλληλεπίδρασης που έχει δημιουργηθεί ποτέ. «Θα είναι “προκατειλημμένο” υπέρ ανθρώπων που είναι συνδεδεμένοι στο Ίντερνετ, αλλά και πάλι είναι καλύτερο από ό,τι παλαιότερα. Επίσης, είναι μικρότερος όγκος δουλειάς. Δεν χρειάζεται να μιλήσεις σε 10.000 ανθρώπους. Απλά γράφεις λίγο κώδικα για να το κάνει για σένα».

Πηγή: naftemporiki.gr

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS