ΑρχικήinetΗ Microsoft κατηγορείται για λογοκρισία στη Κίνα

Η Microsoft κατηγορείται για λογοκρισία στη Κίνα

greatfire-logo-bigΠΕΚΙΝΟ (Reuters) – Η Microsoft Corp αρνήθηκε σήμερα ότι παρέλειπε την εμφάνιση ιστοσελίδων στα αποτελέσματα αναζήτησης του Bing για τους χρήστες από την Κίνα όταν από μια τοπική ομάδα για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του διαδικτύου κατήγγειλε ότι η αμερικανική εταιρεία λογοκρίνει υλικό, που η κυβέρνηση τους κρίνει πολιτικά ευαίσθητο.

Η ιστοσελίδα GreatFire.org, από την Κίνα, είναι μια ομάδα υπεράσπισης της ελευθερία του λόγου. Σσε μια δήλωση τους την Τρίτη ανέφεραν ότι το Bing φιλτράρει τα αποτελέσματα αναζήτησης τόσο στην αγγλική όσο και στη κινεζική γλώσσα. Πιο συγκεκριμένα, η μηχανή αναζήτησης της Microsoft φιλτράρει όρους όπως το “Δαλάι Λάμα” τον εξόριστο πνευματικό ηγέτη του Θιβέτ.

Η Microsoft, απαντώντας στους ισχυρισμούς του ομάδας, δήλωσε ότι μια βλάβη στο σύστημα είχε αφαιρέσει κάποια αποτελέσματα αναζήτησης στους χρήστες της Κίνας. Η εταιρεία είχε και στο παρελθόν προβλήματα από αναφορές για λογοκρισία στην Κινέζικη υπηρεσία του Skype.

“Ένα λάθος στο σύστημα μας, προκάλεσε μια εσφαλμένη ειδοποίηση απομάκρυνσης αποτελεσμάτων για ορισμένους όρους αναζήτησης αναφέρει ο Stefan Weitz, ανώτερος διευθυντής της υπηρεσίας Bing, σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Reuters σήμερα Τετάρτη.

Ο Weitz δεν ανέφερε αν το σφάλμα είχε διορθωθεί.

Οι δημοσιογράφοι του Reuters διαπίστωσαν ότι η υπηρεσία Bing παρέλειπε αρκετές ιστοσελίδες που εμφανιζόταν στη μηχανή αναζήτησης της Google Inc όταν έψαχναν με τον όρο “Δαλάι Λάμα” στα Κινέζικα από τη Σιγκαπούρη. Τα αποτελέσματα αναζήτησης στην αγγλική γλώσσα και στις δύο μηχανές αναζήτησης ήταν παρόμοια.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας βλέπει τη λογοκρισία σαν κλειδί για τη διατήρηση της εξουσία του, αναγνωρίζοντας ότι τα social media προσφέρουν μια πλατφόρμα ελεύθερης έκφρασης για τους πολίτες της Κίνας χωρίς την κριτική της κυβέρνησης. Έτσι φοβούνται για πιθανά εναύσματα κοινωνικών αναταραχών.

Αυτή η λογοκρισία συχνά σημαίνει ότι οι ξένες εταιρείες του Διαδικτύου πρέπει να κινούνται πολύ προσεκτικά την Κίνα για να μπορούν να εκμεταλλεύονται τις επιχειρηματικές ευκαιρίες μιας τεράστιας αγοράς. Όλες οι επιχειρήσεις Διαδικτύου που δραστηριοποιούνται στην Κίνα θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις της Κυβέρνησης που θεωρεί την λογοκρισία έναν ισχυρό σύμμαχο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS