ΑρχικήinetΗ Microsoft ετοιμάζει το Universal Store για εφαρμογές που τρέχουν σε Windows...

Η Microsoft ετοιμάζει το Universal Store για εφαρμογές που τρέχουν σε Windows Phone αλλά και σε Windows

Είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό, ότι τα σχέδια της Microsoft είναι μειώσει το χάσμα που υπάρχει μεταξύ του λειτουργικού των smartphones και του λειτουργικού των υπολογιστών της (σ.σ.: εμπρός στον δρόμο που χάραξε η Apple). Ο στόχος ένα κοινό λειτουργικό σύστημα για το Windows Phone και το Windows RT, ούτως ώστε να μπορεί να τρέχει κοινές εφαρμογές στο εγγύς μέλλον.

Σήμερα ο γνωστός leaker WZR έρχεται να επιβεβαιώσει τις φήμες, δημοσιεύοντας δύο φωτογραφίες στο Twitter, παρουσιάζοντας παραπάνω ενδείξεις για το όραμα της Microsoft.

Η παρακάτω φωτογραφία αναφέρεται σαφώς σε ένα “Οικουμενικό κατάστημα εφαρμογών” (Universal Store), σηματοδοτώντας την δυνατότητα στους προγραμματιστές να “δημιουργήσουν μία και μόνο εφαρμογή που θα τρέχει στα Windows Phone αλλά και τα Windows.” Περιγράφει, επίσης, ορισμένα στοιχεία της διαδικασίας ανάπτυξη, και αναφέρεται σε δύο διαφορετικά projects του Visual Studio UI – ένα για κάθε μια από τις διακριτικά διαφορετικές διεπαφές χρήστη που χρησιμοποιούνται σε κινητά τηλέφωνα και μεγαλύτερες οθόνες – μαζί με μια ενιαία “κοινή λύση”.

universal-store-leak

Η δεύτερη φωτογραφία παρουσιάζει τα κοινά στοιχεία του UI τόσο σε συστήματα Windows όσο και στο Windows Phone και δείχνει ότι το 80% των XAML μπορεί να μοιραστεί, χωρίς αλλαγές σε όλα, σε εφαρμογές που αναπτύχθηκαν για τις δύο πλατφόρμες.

Η φωτογραφία σημειώνει επίσης ότι, όταν η ανάπτυξη μιας εφαρμογής είναι πλήρης, το Visual Studio θα παράγει δύο πακέτα Appx – ένα για το Windows Store, και ένα για το Windows Phone Store.

universal-store-leak 1

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS