ΑρχικήinetPhishing Scam προτρέπει να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης στα email της Microsoft

Phishing Scam προτρέπει να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης στα email της Microsoft

Προσοχή σε όλους εσάς που χρησιμοποιείτε e-mail από την Microsoft, καθώς μόλις παρατηρήθηκαν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ισχυρίζονται ότι προέρχονται από τη Microsoft και την “WWW email domain host.” Τα emails δεν προέρχονται από την Microsoft, αλλά από απατεώνες που προσπαθούν μια ιστοσελίδα phishing, να αποκτήσουν τους κωδικούς πρόσβασής σας και άλλες ιδιωτικές πληροφορίες.

microsoft-reactivate-email-scam-2014

Τα emails εντοπίστηκαν από τη σελίδα Hoax Slayer και έρχονται με θέμα “ΕΠΑΝΕΝΕΡΓΟΠΟΙΉΣΤΕ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΌ ΤΟΥ EMAIL ΣΑΣ!” ή στα Αγγλικά “REACTIVATE YOUR EMAIL ACCOUNT!” Τα emails αναφέρουν:

“Σύμφωνα με τις οδηγίες για την αναβάθμιση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τη Microsoft Corporation και του WWW email domain host, όλοι οι ανεπιβεβαίωτοι λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα πρέπει να ανασταλούν για επαλήθευση. Για να αποφευχθεί η αναστολή του λογαριασμού του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, και να διατηρήσετε όλα τα περιεχόμενα των e-mail σας, παρακαλούμε κάντε μια αυτόματη επαλήθευση συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα επαλήθευσης. Παρακαλώ κάντε κλικ εδώ.”

“In compliance with the email upgrade instructions from Microsoft Corporation and WWW email domain host, all unverified email accounts would be suspended for verification. To avoid suspension of your email account and also to retain all email Contents, please perform one time automatic verification by completing the online verification form. Please CLICK HERE.”

Οι κοινοποιήσεις αυτές φυσικά και δεν έρχονται από τη Microsoft. Όταν κάνετε το click here που προτρέπουν οι απατεώνες, θα οδηγηθείτε σε μια phishing ιστοσελίδα, όπου σας ζητηθεί να εισάγετε τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, τον κωδικό, την ημερομηνία γέννησης σας και τον αριθμό τηλεφώνου σας.

Αν συναντήσετε τέτοια μηνύματα πολύ απλά διαγράψετε τα. Σε περίπτωση που έχετε πέσει ήδη θύμα αυτής της απάτης, αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασής σας (ή τους κωδικούς πρόσβασης, αν χρησιμοποιείτε τον ίδιο σε πολλούς λογαριασμούς) όσο το δυνατόν συντομότερα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS