ΑρχικήinetΓιατί η Microsoft αφαίρεσε το Μενού Έναρξης

Γιατί η Microsoft αφαίρεσε το Μενού Έναρξης

Όταν η Microsoft αφαίρεσε το μενού Έναρξη κατά την κυκλοφορία των Windows 8, προκάλεσε πανικό σε πολλούς χρήστες συνηθισμένους στο UI των Windows, αρχάριους και μη. H πιο απλή εργασία, χρειαζόταν αρκετή ώρα, ειδικά στην αρχή, που κανείς δεν είχε συνηθίσει το νέο σύστημα.

windows-8
Ενώ πολλοί χρήστες των Windows, έχουν πλέον συνηθίσει τη νέα αρχική οθόνη, ένας σχεδιαστής του Microsoft UX, (αρχικά του User experience), με το ψευδώνυμο “pwnies”, εξήγησε στο Reddit ότι το μενού Έναρξη είναι πολύ κατώτερο από τις νέες δυνατότητες που ήρθαν στα Windows 8, οπότε ήταν πολύ λογικό να το δούμε να αφαιρείται στο νέο λειτουργικό σύστημα.

“όταν σχεδιάστηκε το start menu δεν ξέραμε πολλά για την εμπειρία του χρήστη. Από πλευράς αποτελεσματικότητας, τα νέα μοντέλα ανταποκρίνονται ταχύτερα από τα παλιά στις δοκιμές” (με το “παλιά” εννοεί το δέντρο πλοήγησης και το ποντίκι), δήλωσε ο σχεδιαστής.

Βέβαια, παρά τις δηλώσεις του κ. pwnies, χιλιάδες για να μην πούμε εκατομμύρια και υπερβάλουμε περιμένουν την επιστροφή του Μενού Έναρξης στα Windows, άσχετα με τα σχέδια της Microsoft. Ίσως τα Windows 8, ανταποκρίνονται γρηγορότερα σε συστήματα με οθόνες αφής αλλά η πλειοψηφία των πελατών της Microsoft, χρησιμοποιεί ακόμα το ποντίκι…

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS