ΑρχικήinetMission for Growth 2014: Διεθνής εκδήλωση για την προώθηση επιχειρηματικών συνεργασιών στην...

Mission for Growth 2014: Διεθνής εκδήλωση για την προώθηση επιχειρηματικών συνεργασιών στην Ελλάδα

m4g_banner
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Enterprise Europe Network-Hellas και επικεντρώνεται στον τουρισμό και τη γαλάζια ανάπτυξη

Διεθνή εκδήλωση διμερών επιχειρηματικών συναντήσεων διοργανώνει στην Αθήνα στις 11 Μαρτίου 2014, το Enterprise Europe Network – Hellas, το μεγαλύτερο δίκτυο της χώρας για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία που συντονίζει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ). Η εκδήλωση, η οποία απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ερευνητικούς οργανισμούς και επικεντρώνεται στον τουρισμό και τη γαλάζια ανάπτυξη, εντάσσεται στην εκδήλωση “Mission for Growth – Reaching the Greek market and its players” (11-12/03/2014) η οποία διοργανώνεται από τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Antonio Tajani, σε συνεργασία με την Επίτροπο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας κα Μαρία Δαμανάκη και το Ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ.

Η εκδήλωση των διμερών συναντήσεων αποσκοπεί στην επιχειρηματική σύμπραξη μεταξύ ελληνικών και ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ερευνητικούς οργανισμούς που δραστηριοποιούνται σε τομείς που προσδιορίζονται ως κρίσιμοι παράγοντες για την ανάπτυξη στην Ελλάδα και ενδιαφέρονται να αναπτύξουν ή να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους στον ευρωπαϊκό χώρο. Ειδικότερα, η εκδήλωση επικεντρώνεται στους παρακάτω τομείς: Αγρο-διατροφικός κλάδος / Επεξεργασία τροφίμων / Ιχθυοκαλλιέργειες, Βιοτεχνολογία και Γαλάζια Βιοτεχνολογία, Ενέργεια, Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), Τουρισμός.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν επαφές με δυνητικούς συνεργάτες από το εξωτερικό, να προσεγγίσουν νέους πελάτες/προμηθευτές, να εντοπίσουν καινοτόμες τεχνολογίες και προϊόντα με στόχο την αξιοποίησή τους και να δημιουργήσουν νέες συνεργασίες Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο των ανοικτών προσκλήσεων του ευρωπαϊκού προγράμματος Ορίζοντας 2020.

Στις διμερείς επιχειρηματικές συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης (Αθήνα, ξενοδοχείο Divani Caravel), επιχειρήσεις και οργανισμοί από ολόκληρη την Ελλάδα και την Ευρώπη θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε στοχευμένες και προγραμματισμένες συναντήσεις σύντομης διάρκειας (20 λεπτά) για να εξετάσουν δυνατότητες και προοπτικές συνεργασίας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνέχεια της αντίστοιχης επιτυχημένης εκδήλωσης του 2013 (474 συμμετέχοντες και 1.248 συναντήσεις).

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις επιχειρηματικές συναντήσεις καλούνται να υποβάλλουν το προφίλ τους, έως τις 5 Μαρτίου, στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης http://www.b2match.eu/m4g-greece2014 (αναφέροντας ως Γραφείο Υποστήριξης το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης). Από τις 25 Φεβρουαρίου έως τις 5 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η επιλογή και ο προγραμματισμός των διμερών επιχειρηματικών συναντήσεων από τις εγγεγραμμένες επιχειρήσεις μέσω της πλατφόρμας. Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (e-mail: m4g-greece2014@ekt.gr).

Η εκδήλωση διμερών επιχειρηματικών συναντήσεων διεξάγεται παράλληλα με το Διεθνές Συνέδριο “Παράκτιος και Θαλάσσιος Τουρισμός & Στρατηγικές Γαλάζιας Ανάπτυξης” που θα λάβει χώρα στις 10 Μαρτίου (Αθήνα, Μουσείο Ακρόπολης), υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στο συνέδριο, το οποίο επικεντρώνεται στον παράκτιο και θαλάσσιο τουρισμό και σε στρατηγικές γαλάζιας ανάπτυξης, θα συμμετέχουν ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Antonio Tajani και η Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας κα Μαρία Δαμανάκη. Στο συνέδριο θα παρευρίσκονται κορυφαίοι εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας από όλη την Ευρώπη.

Το Enterprise Europe Network-Hellas στην υπηρεσία των ελληνικών επιχειρήσεων

Το Enterprise Europe Network είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στον κόσμο. Ξεκίνησε να λειτουργεί το 2008 και περιλαμβάνει πλέον 600 τοπικούς οργανισμούς σε 54 χώρες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία και Αμερική. Υποστηρίζει περισσότερες από 2 εκατ. επιχειρήσεις ανά έτος σε θέματα διεθνούς εμπορίου, τεχνολογικών συνεργασιών και πρόσβασης σε χρηματοδότηση.

Στην Ελλάδα, το δίκτυο Enterprise Europe Network-Hellas (www.enterprise-hellas.gr) αποτελείται από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στον χώρο της καινοτομίας και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Παρέχει υπηρεσίες για διεθνή επιχειρηματική συνεργασία, ενημέρωση για ευρωπαϊκές πολιτικές, καινοτομία και μεταφορά τεχνολογίας, ενίσχυση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα ευρωπαϊκά προγράμματα για Έρευνα και Τεχνολογία. Συντονιστής του ελληνικού δικτύου είναι το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ).

Διευθύνσεις στο Διαδίκτυο

Mission for Growth – Reaching the Greek market and its key players
http://www.b2match.eu/m4g-greece2014

Enterprise Europe Network-Hellas
http://www.enterprise-hellas.gr

Europe 2020 Strategy for Growth and Jobs – Coastal and Maritime Tourism and Blue Growth Strategies for the EU (Greece)
http://ec.europa.eu/enterprise/initiatives/mission-growth/missions-for-growth/antonio-tajani/europe/greece/index_en.htm

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS